EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​Tret de sortida electoral

Il·lustració: Javi Oviedo
per El Pou, 14 de juny de 2022 a les 12:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després del desenllaç de photo finish i recompte addicional de les últimes eleccions municipals a Manresa, queda un any per a la revàlida de l’alcalde, Marc Aloy, i, sobretot, per saber com serà el consistori amb l’enèsima refragmentació dels partits (dits) independentistes, l’ensorrament general de Ciutadans i el nou paper de PSC com a mal menor al govern d’Espanya. Ara bé, tot i que això són perspectives ideològiques no gens menyspreables, caldrà veure si la gestió, en conjunt, del dia a dia i l’esdevenir de la ciutat convenç més o menys els votants. I, certament, amb el pas d’una pandèmia, Manresa no ha viscut grans transformacions urbanes ni ha encetat projectes estratègics d’una rellevància important en benefici del conjunt de la ciutadania.

De fet, totes les grans iniciatives s’han establert a mitjà i, fins i tot, llarg termini, amb una lleugera reducció d’habitants i una accentuació de l’emergència social i la degradació urbana en sectors patrimonials clau. A un any vista, per als que ostenten el govern, toca remoure cel i terra per visualitzar on hi ha posat el futur de la ciutat. I això traient al carrer excavadores i grues, bastint alguna inauguració amb tota la pompa que calgui i, el que resulta més difícil, projectant aquells punts forts tot sovint imponderables del model de ciutat. En aquest últim aspecte, òbviament, cal molt més que gesticulacions i publicacions a mitjans de comunicació i xarxes socials.
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació