PROPOSTES

Les propostes culturals de maig 2022

Les propostes teatrals, cinematogràfiques i musicals per passar bones estones aquest mes de maig.

per Jordi Casas, Joan Morros i Marc Vilanova, 6 de maig de 2022 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE

‘Una teràpia integral’: riure i reflexionar

Joan Morros

Cristina Clemente i Marc Angelet són els autors i alhora directors d'aquesta esbojarrada comèdia que està de gira per Catalunya i que arribarà al teatre Kursaal els dies 21 i 22 de maig, uns dies abans de la seva presentació a Barcelona. L'obra, que transcorre en un obrador de pa, està interpretada pel l'Abel Folk, l'Àngels Gonyalons, el Roger Coma i l'Andrea Ros. Una teràpia integral és una comèdia que posa en qüestió la necessitat que té la nostra societat de creure en alguna cosa, de tenir fe en alguna cosa que ens ajudi a trobar sentit a les nostres vides. Una obra per riure i per reflexionar que tanca la programació teatral del Kursaal del primer semestre de l'any.


CINEMA

Un film de culte en pantalla gran

Jordi Casas
 
Durant el mes de maig, la programació de Cineclub Manresa és plena de col·laboracions amb festivals com el DocsBarcelona, l’Americana Film Fest, el BCN Film Fest i el D’A. Aquestes aliances permeten portar a Manresa cinema d’autor inèdit abans de la seva estrena comercial o valuosos films convertits en nous clàssics. És el cas del BCN Film Fest, que dedica una retrospectiva al productor Jeremy Thomas, guanyador d’un Oscar per L’últim emperador, de Bernardo Bertolucci. La col·laboració amb el BCN Film Fest ens portarà un autèntic títol de culte: Crash, de David Cronenberg. Protagonitzat per James Spader, Deborah Kara Unger, Holly Hunter i Rosanna Arquette, i basat en la novel·la de J.G. Ballard, aquest film del 1996 tracta d’un grup de persones addictes a patir accidents de cotxe per l’estimulació sexual que això els provoca. Una pel·lícula inclassificable i pertorbadora, que és imprescindible veure en pantalla gran. Crash es podrà veure a l’Espai Plana de l’Om el diumenge 15 de maig, a les 18:30 h.
 

MÚSICA

Prima Vera, Agua Bendita i Ekko

Marc Vilanova
 
Començarem per la programació del Kursaal, amb una de les bandes amb més projecció dins del panorama musical bagenc. La Prima Vera es una formació que parteix de les sonoritats de la rumba i el flamenc fusió, encara que trasllada la proposta cap a sonoritats d'avantguarda. La potent base musical va acompanyada d'unes lletres valentes i amb contingut, que converteixen tot el còctel en una experiència emocionant i remarcable (dissabte, 7 de maig, 20 h). De la Sala Stroika destaquem la visita d'Agua Bendita, una de les bandes que van tenir una fortíssima repercussió durant els principis dels noranta, fruit del boca orella i de la còpia massiva de cassetes. El grup del barri de la Trinitat desgranarà a Manresa el seu habitual repertori d'himnes de punk i ska, basat en les dues primeres maquetes, que faran les delícies de l'audiència nostàlgica d'aquells anys d'institut de secundària i de walkmans compartits durant els viatges d'autobús (dissabte, 14 de maig, 21:30 h). I no us perdeu la visita dels Ekko, una de les bandes amb més futur dins del panorama del rock estatal. Amb tres treballs discogràfics a l’esquena, faran la seva habitual descàrrega de rock urbà enèrgic i sofisticat (dissabte, 21 de maig, 21 h).
 



Participació