BUGADA AL POU

BUGADA AL POU. Abril 2022

per Quintí Torra Cordons, 14 d'abril de 2022 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La bomba de Jordi Estrada


El divendres 25 de març, el responsable de Cultura del Pou, Jordi Estrada, va ser entrevistat per Xavier Graset en el programa diari Més324, en què el periodista de Vila-seca –aquí sí que l’encerto en citar-ne la població de naixement– cada dia parla de llibres i literatura en l’espai final del programa, un cop ha despatxat l’actualitat del dia. L’amic Estrada hi va anar a presentar la novel·la que acaba de publicar, Lilinne i les bombolles de sabó. L’entrevista va ser prou interessant, però, a l’hora de plantejar un dels rètols que se sobreimpressionen durant la conversa, van rebatejar l’obra d’una manera un xic desafortunada: van canviar bombolles per bombes, no sé pas si amb la intenció d’atemptar contra Gustave Flaubert. En la fotografia que mostrem, l’errada és especialment sagnant, ja que la pantalla està partida i, al costat de l’autor, hi ha una cartel·la amb la portada del llibre.

 

El ‘barceloní’ Miki Esparbé


Un recurs periodístic habitual per no repetir el nom i els cognoms dels protagonistes de les notícies és referir-s’hi canviant el subjecte pel gentilici. És el que va intentar fer El Punt Avui referint-se a l’actor Miki Esparbé, com podeu veure en el retall que publiquem. El que passa és que el citem com a natural de Barcelona, tot i que, com és ben sabut i no costa gaire de comprovar, és manresà.


 

Allunatge al carrer Guimerà


La matinada del 2 d’abril, en ple centre de Manresa, concretament al carrer d’Àngel Guimerà, l’entrada d’una de les botigues de la firma manresana de roba Serra Claret va quedar com veieu a la instantània adjunta. Els Mossos, en un terme que no recull el diccionari normatiu, en diuen allunatge (butrón, segons les descripcions històriques de la policia parlant de lladres i serenos), que consisteix a encastar un vehicle contra un aparador per entrar a robar. L’escàndol devia ser considerable. Un redactor de la revista va rebre, mitjançant WhatsApp, la fotografia amb la trencadissa i va decidir fer un fact checking, és a dir, comprovar fefaentment en el lloc dels fets si la fotografia es corresponia amb la realitat. El mateix dissabte 2 d’abril, al voltant de les quatre de la tarda, va captar l’altra instantània, en què es veu com part de l’aparador esmicolat ja s’havia substituït. Déu-n’hi-do.

 
 

No pipí, no popó


Continuo repassant la realitat derivada del vagarejar pels carrers de Manresa amb la fotografia que m’envia un lector, que va captar en una propietat on les mascotes no haurien de fer les necessitats. Jutgeu-la vosaltres mateixos: «No pipí, no popó». La indicació vol ser concisa i exhortativa , malgrat que em temo que, per molt infantil que sigui, les mascotes no seran capaces de descodificar-lo si necessiten afluixar els esfínters.
 
 

Vedella de c...


Segueixo el repàs mensual amb més fets relacionats amb establiments de la ciutat. Al xamfrà del carrer de Jacint Verdaguer amb la carretera del Pont de Vilomara, abans hi havia hagut un Frankfurt, que, malauradament i com tantes iniciatives va durar ben poc. Una veïna de la zona em fa arribar una fotografia de l’aspecte actual del local, que s’ha traspassat i, com a restaurant especialitzat en carns, s’ha reinaugurat. Al rètol, de dimensions considerables hi diu, textualment el nom del negoci: Pepitu, i, de subtítol, com a precepte: «Menja vedella de collons». Un eslògan directe que alguns trobaran de mal gust. Sigui com sigui, com en el cas de l’aparador de cal Serra Claret, caldrà anar a comprovar-ho fent un tast.
 
 

No hi ha manera


La fotografia és d’un veí del carrer de Sant Miquel i es va fer just davant de l’accés al patí posterior de la Sala Els Carlins. Mereix pocs comentaris perquè aquesta mateixa secció i diverses campanyes municipals han intentat regular l’abandonament d’andròmines. Com a resposta incívica: tot un sofà. Bravo!
 
 

Local per a Gossos


I acabo la bugada mensual amb un retrobament. El del grup Gossos a la vermuteria Santa Rita de la plaça del Carme, que va immortalitzar l’Oriol Farré a les xarxes amb un parell de fotografies i el següent post: «Després d’un soparet, a la @santaritavermuteria ho deixen claríssim!!!». En una de les instantànies es veuen els membres de la banda i a l’altra, un cartell que certifica que les mascotes són benvingudes a l’establiment. En aquest cas, però, tenint en compte el nom del grup manresà, el nom sí que fa la cosa.
 
Arxivat a:
El Cul del Pou, BUGADA



Participació