FA 25 ANYS

Ecologistes i Ajuntament volien canviar els hàbits dels ciutadans

El número d’abril de 1997 de la revista publicava el reportatge "Les actituds poc ecològiques fan malbé l’entorn", d’Isabel Luna, que entrevistava els membres de L’Alzina, el col·lectiu ecologista que editava el butlletí "La fulla d’alzina"; i el regidor de Medi Ambient, Magí Mas.

per Jaume Puig, 20 d'abril de 2022 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 110 de la revista "El Pou de la gallina"


Des de mitjans dels vuitanta hi havia a la ciutat contenidors de vidre, però quedava molt per fer en la recollida selectiva de deixalles. Feia poc l’Ajuntament havia repartit a les bústies el prospecte Manresa Tria Net, on s’explicava on havia d’anar a parar cada cosa, i es preveia la construcció de la deixalleria per a aquell mateix any.

 
En un altre reportatge, de Jordi Finestres i Cèsar Casafont, s’explicava que internet s’estenia per la ciutat. Minorisa, un dels servidors amb seu a la ciutat, creat feia un any, declarava a la revista que els e-mails i els chats començaven a tenir molta requesta. El Consell Comarcal havia creat el CITA, dirigit per Josep Camprubí, i el restaurant Can Ferran oferia el primer servei de cafè-saló internet.
 

Moria el professor Calmet

 
El dia 3 moria als 88 anys el professor de català Josep Calmet Safont, que cinc anys abans havia rebut el primer Premi Bages de Cultura, instituït per Òmnium. El dia 8, Rosario aplegava 3.000 seguidors al Nou Congost i l’endemà la Transéquia batia el rècord de participació, amb 7.000 inscrits. Deu dies més tard, una delegació manresana marxava cap a Bambylor (Senegal), per preparar el procés d’agermanament.

 



Participació