PROPOSTES

Les propostes culturals de març 2022

Les recomanacions musicals, artístiques i teatrals d'aquest mes.

per Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova, 8 de març de 2022 a les 10:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA
Noms de gran pes específic

Marc Vilanova

Iniciarem la tria d'aquest mes pel teatre Kursaal amb un parell de propostes per destacar. En primer lloc, no us perdeu la visita del trio de veus de les germanes Sey, o The Sey Sisters. Les cantants d'origen ghanès explotaran les seves magnífiques capacitats vocals per embolcallar-nos de nou amb la seva proposta de pop amb arrels africanes (divendres, 11 de març, 20 h). Per altra banda, caldrà fer espai a la nostra agenda per fer lloc a un clàssic com Albert Pla, que torna a la capital del Bages amb els seu nou espectacle ¿Os acordáis? Aquesta vegada en un format en solitari, però que de ben segur mantindrà les virtuts que l'han portat a ser un artista de referència per la seva capacitat tant teatral de reinterpretar-se i reinventar-se constantment (divendres, 25 de març, 20 h). I canviant d'espai i anant cap a la Sala Stroika, podrem gaudir del concert d'un altre dels noms il·lustres del panorama català, com són els Manel. El quartet barceloní portarà als escenaris el seu darrer EP "L'amant malalta", a més d'interpretar el seu repertori més conegut, a mig camí entre el folk i les sonoritats més contemporànies (dissabte, 19 de març, 21:30 h).

ART
Artistes manresans de 1931

Maria Camp
 
Aquest mes de març, el Museu Comarcal de Manresa ens ofereix l’exposició Artistes manresans de 1931, una mostra que forma part del projecte de recerca impulsat des del Museu per a posar en valor i difondre artistes locals. Reuneix l'obra de pintors i pintores que el 1931 van participar en la Segona Exposició d'Artistes Manresans, com ara Figueras, Basiana, Padró, Noguera, Piniella o Uró, entre d’altres. Són obres del propi fons del Museu, i també de les famílies dels artistes o de col·leccions particulars, i la intenció és mostrar com era l’ambient artístic manresà durant la Segona República i posar en valor l’obra d’aquests creadors que van influir i marcar el camí de l’art manresà dels segles XX i XXI. I és que l’arribada de la Segona República l’any 1931 va comportar una millora de les llibertats polítiques i socials i una major difusió de noves tendències i idees en l’àmbit cultural. Concretament, pel que fa a les arts plàstiques, es va començar a aplegar un grup d’artistes, al voltant del pintor Evarist Basiana, que es reunia i treballava en una dependència del cafè La Gàbia, on organitzaven sessions de dibuixos i pintura al natural, conferències o exposicions.
 

TEATRE
Un nou muntatge d’Atalaya (espectacle suspès per Covid-19)
Joan Morros

Torna a l'escenari de la sala gran del Kursaal la companyia sevillana Atalaya. Si fa un any  hi van presentar El rey Lear, el proper dissabte 12 de març ens oferiran Elektra.25. Una revisió d'aquesta obra clàssica de Sòfocles, un dels pares, juntament amb Eurípides, de la tragèdia grega. El tema principal de l'obra és la bogeria, l'odi, la venjança i la mort,  i el que destaca del muntatge és la posada en escena i les imatges que s'hi projecten. Amb un ritme trepidant, a l'acció dels vuit intèrprets, encapçalats per l'actriu Sílvia Garzón en el paper d'Elektra, s'hi afegeix la música i el moviment, que fa que sigui un muntatge espectacular i totalment recomanable per als amants del teatre.
 Participació