EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​L’últim, que apagui el llum

Il·lustració: Javi Oviedo.
per El Pou, 11 de febrer de 2022 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El caliu nadalenc ha sortit car, caríssim. A moltes llars, com a regal del Reis, hi ha arribat un justificant de recepció en forma de factura de la llum que duplica o, fins i tot triplica els imports pagats en el mateix període de l’any passat. El preu de la llum s’ha enfilat. I també el del gas que, amb un efecte més silenciós però amb una garrotada igual de contundent, ha castigat les butxaques de moltes famílies i usuaris que no són, precisament, dels que circulen en mànigues de camisa i calça curta per casa en ple més de desembre. 

Tot plegat enmig d’un panorama en què la pobresa energètica sobresurt en l’agenda social i els temes candents de la política. En les últimes setmanes, no hi ha dia que no s’hagin produït incendis en habitatges a causa de curtcircuits i sinistres provocats per la necessitat d’escalfar les estances. Mentrestant, les empreses energètiques anuncien beneficis pornogràfics –com els bancs, que també comencen a estar en el punt de mira–, col·locant exministres i expolítics als consells d’administració com a premi als serveis prestats.
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació