FA 25 ANYS

Faltaven infraestructures culturals

El número de febrer de 1997 de la revista publicava el reportatge "Els equipaments culturals a debat", de Sílvia Berengueras, Elsa Esquius i Josep Lluís Trullo. S’hi analitzaven els espais existents i les mancances, com ara una biblioteca central, una sala de concerts, un centre d’exposicions... També quedaven pendents l’arxiu i el museu.

per Jaume Puig, 9 de febrer de 2022 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 108 de la revista "El Pou de la gallina".


El regidor de Cultura, Ramon Fontdevila, reconeixia a la revista que Manresa no havia resolt el tema dels equipaments mínims per desenvolupar una vida cultural rica. La Comissió per a Equipaments Culturals treballava en un avantprojecte amb el referent del Casino com a Centre Cultural de Manresa. S’hi preveia la Biblotreca Central Urbana, una sala d’actes, tres sales d’exposicions, una sala de conferències i espais com un bar-restaurant i botigues.

 
Flors Sirera era assassinada a Ruanda
 
El dia 18 de gener, la cooperant manresana de Metges del Món, Flors Sirera, moria en un atemptat contra un centre de salut d’aquesta organització a Ruhengeri (Ruanda), on la manresana era infermera voluntària. El dia 25 la ciutat l’homenatjava amb una encesa d’espelmes a les escales de Crist Rei i una manifestació silenciosa fins a l’ajuntament. El dia 12 Ampans havia recollit 20.000 ampolles de xampany buides en la seva campanya anual, i el dia 16 a la casa Lluvià s’inaugurava exposició sobre Etiquetes de Productes en Català, amb conferència de Francesc Ferrer Gironès, de la mà d’Òmnium. El dia 22 el comitè de personal de l’Ajuntament es tancava a les dependències municipals per reivindicar millores.Participació