​Transformem-nos

per Josep M. Fius, 8 de febrer de 2022 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan algú en va començar a parlar, el 2022 s'entreveia molt llunyà i ben borrós. A poc a poc, el temps i la feina feta van començar a dibuixar un perfil que cridava l'atenció a qui el volia observar i començava a fer-se realitat fins i tot per als més incrèduls i miops. Finalment, el 500 aniversari de l'estada del manresà adoptiu més il·lustre i conegut ha arribat i amb ell, les ganes de transformar-ho tot.
 

Manresa té ganes de gresca i el dia de la inauguració d'aquest any tan especial una plaça Major plena de ciutadans i d'autoritats van aplaudir amb moltes ganes no tan sols allò que ballava per sobre dels seus caps sinó tot allò que ha de venir. I entre la munió de gent, el regidor Calmet aplaudia amb més força i entusiasme que ningú. Ell, dels que ha apostat més fort per l'aniversari i per tot el que comporta al seu voltant, somreia satisfet i convençut que el millor està per arribar.
 
I els qui sembla que ja fa mesos que s'han transformat i s'han empeltat de les bondats del conegut pels nens de l'època com a l'home del sac i han agafat el relleu de la seva capacitat miraculosa són els jugadors del Baxi Manresa. Moneke, Bako i companyia no tan sols ens ensenyen el camí de la victòria sinó sobretot, ens ensenyen l'actitud per guanyar. Somriuen més que ningú i guanyen com pocs. Gaudeixen de cada enfrontament per tal d'obtenir l'objectiu proposat. I és així com els nois liderats per un autèntic fenomen, són capaços d'aconseguir no tan sols les gallines caigudes dins un pou sinó també, fer aflorar els somnis més humits dels manresans i les manresanes. Agafem el seu exemple i comencem a riure, a xalar i a competir sense cap mena de vergonya ni de por. La transformació que tots necessitem vindrà quan deixem de seguir actituds passades i agafem el camí del canvi que tenim al davant.
 

Diuen que Sant Ignasi, tenint el riu Cardener al davant, les muntanyes de Montserrat al fons i la majestuosa Seu al costat, es va il·luminar i va assolir totes les respostes que cercava. Aprofitem aquest marc meravellós que tenim al costat de casa i transformem-ho tot de veritat.
Arxivat a:
Opinió



Participació