PROPOSTES

Les propostes culturals de febrer 2022

Aquest febrer, Manresa s'il·luminarà per la Llum i també gràcies a l'agenda cultural.

El Pony Pisador.
per Maria Camp, Jordi Casas i Marc Vilanova, 4 de febrer de 2022 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA
Diversió i molta emoció

Marc Vilanova

Volem destacar la visita que els mítics Sopa de Cabra faran a la nostra ciutat. La llarga i exitosa trajectòria de la banda gironina queda palesa en la celebració del 30 anys dels seu disc Ben endins, una de les fites a tenir en compte en la història del rock en català i un èxits comercials de l'escena. Generacions diverses es reuniran al Kursaal per cantar els himnes que han esdevingut clàssics (divendres, 11 de febrer, 20 h). Sense deixar el cèntric teatre, us proposem el concert del grup de folk El Pony Pisador. Amb el seu habitual estil festiu i humorístic, continuen apostant per la fórmula basada en la mescla d'estils i naturalitat esbojarrada a dalt de l'escenari (dissabte, 26 de febrer, 22 h). Canviant d'espai, destaquem la visita que el raper Sharif farà a la Sala Stroika. Amb el seu nou treball sota el braç De inmensidades, l'artista conserva el seu bon gust en aquesta nova producció i s'alimenta de la investigació i introspecció que va fer durant el període de pandèmia (dissabte, 19 de febrer, 21 h).

ART
Un febrer ple d’art

Maria Camp

A partir de les experiències viscudes als tallers CulturaMent i d'una recerca sobre gent gran, el fotògraf Oriol Segon ens ofereix l’exposició visual La vida en l'oblit: una travessa pels records, on podem viatjar entre records des de dues perspectives: la de les persones grans protagonistes dels tallers i la d'aquelles persones que en tenen cura. L'objectiu de la mostra és desestigmatitzar, des de la creació artística, les persones grans amb malalties de salut mental/demències. Es podrà visitar del 2 al 24 de febrer al Centre Cívic Selves i Carner, les tardes laborables de 16 a 21 h. Una altra exposició que us recomanem és Grup 13: amistat, voació, tradició, un recull i homenatge a aquest col·lectiu pictòric de la segona meitat del segle XX a cura del grup de recerca Gravat.0 de l’institut Cal Gravat. A la Casa Lluvià fins el dia 12, de dimecres a dissabte, de 17.30 a 20.30 h. I si som al febrer no us podeu perdre el festival d’art efímer Jardins de Llum, els dies 19 i 20, de 18.30 a 21.30 h, al centre històric, i el concurs de pintura Ràpida de la Llum, del 20 al 27, al Casino, de dimarts a diumenge, de 17.30 a 20.30 h.
 

CINEMA
Doble sessió per la Llum
Jordi Casas

Cineclub Manresa ha programat dues sessions de cinema català i manresà pel pont de la Llum. El diumenge 20 de febrer s’homenatjarà Josep Maria Forn, director que ens va deixar l’octubre passat, amb la projecció de la que és considerada la seva millor pel·lícula: La piel quemada. Un film del 1967 que és una de les poques aproximacions del cinema espanyol al corrent neorealista italiana que tants bons títols ens havia deixat de cineastes com Roberto Rossellini i Vittorio de Sica als anys quaranta i cinquanta. El dilluns 21 de febrer, dia de la Llum, es farà una sessió gratuïta amb els treballs cinematogràfics manresans presentats al Premi Plácido 2021, convocat per Cineclub en el marc dels Premis Lacetània. Un guardó que es va emportar el curtmetratge Sophía d’Alex Duck, i al qual també optaven els treballs Els últims passos de Ramon Vila Capdevila, dOriol Segon Torra; Mi amiga, de David Garcia; Veïns (des)coneguts i Laltre costat, dIsaac Rodríguez; Ara, dAlbert Palomar; 6 estrelles, de David Villarreal; Essencials, de Laia Olivé, i La nit més gran, de Moi Boixadera i Isabel Casanova. Les dues sessions a les 18:30 h, a l’Espai Plana de l’Om.
 



Participació