CRÒNICA

​Benhumorats

El vestíbul de l’Escola d’Art de Manresa és d’aquells espais que, a l’hora de visitar exposicions, els manresans no acostumem a tenir gaire en compte. I val la pena estar al cas, perquè sovint s’hi poden veure mostres prou curioses i interessants com la que, fins al dia 31 d’aquest mes, hi presenta l’il·lustrador Javi Oviedo.

per Jordi Estrada, 25 de gener de 2022 a les 10:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Amb el títol de Benhumorats, aquest jove creador, exalumne de la mateixa Escolar d’Art, que tant conrea l’humor gràfic com el cartellisme (Festa Major de Puig-reig i Campi qui jugui, 2018; Festa Major de Mura, 2021, iCarnestoltes de Manresa, 2021, entre altres projectes), aquests dies exposa un conjunt de 18 obres.


Amb un traç lineal i definit, Oviedo perfila els personatges amb una gran austeritat de detalls i coloració. Sobre un fons gairebé monocrom, però no absent d’elements escenogràfics –una prestatgeria, el paper pintat de la paret del menjador, la tanca d’un parc...–, els personatges –gent corrent, representats en un primer pla– gesticulen, dialoguen, discuteixen, comparteixen perplexitats. Cada dibuix és un acudit gràfic, l’expressió d’un humor sorneguer i mordaç, que juga sovint amb malentesos provocats per l’ús equívoc del llenguatge, àmbit en què Oviedo també demostra excel·lir d’una manera singular i brillant.

I si se’m permet, tant de bo que la vinyeta del psicoanalista, d’un humor negre quasi gore, esdevingui el principi d’una llarga tira amb noves visitesa l’alienista. Qui en vulgui saber el perquè només ha de passar per l’Escola d’Art, qualsevol matí o tarda. En sortireu tan divertits i somrients com després d’un patac de pessigolles.
També hauries de llegir
Fa 123 setmanes

​El gran germà

Fa 137 setmanes

La patrulla canina




Participació