PROPOSTES

Les propostes culturals de gener 2022

Recomanacions de teatre, cinema i música per començar l'any amb bon peu i bona cultura.

per Joan Morros, Laura Vidal i Marc Vilanova, 7 de gener de 2022 a les 10:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE
Història d'un senglar: teatre del bo

Joan Morros

Interpretat per Joan Carreras, Història d'un senglar és un monòleg que explica els conflictes interns d'un actor de segona categoria que s'ha d'enfrontar al repte d'interpretar el paper de Ricard III, un dels personatges de la tragèdia de Shakespeare. L’obraque es podrà veure a teatre Kursaal el 23 de gener, és un muntatge àgil i divertit, que gira al voltant dels mecanismes del poder i proposa una reflexió sobre els límits de l’ambició humanaAquesta interpretació li ha valgut a Joan Carreras el Premi Max 2021 com a millor actor i també el Premi Butaca.

CINEMA
West Side Story

Laura Vidal
 
Nadal és època de musicals i un dels més recordats és el ja clàssic West Side Story, que el 1961 va fer el salt a la gran pantalla, de la mà de Robert Wise i Jerome Robbins, i va ser la gran triomfadora dels Oscars del mateix any amb deu estatuetes. Ara és el prolífic Steven Spielberg el que arrisca i es posa darrere les càmeres per revisitar el Nova York dels anys cinquanta, on tenen lloc les rivalitats entre les bandes dels Jets i els Sharks, i on l’amor inesperat entre els joves Tony i Maria ho posarà tot cap per avall. Spielberg respecta el més essencial: la música del gran Leonard Bernstein, que ja des de la primera seqüència envaeix tota la cinta i arriba, amb les coreografies del clàssic de 1961, a cims de color i espectacularitat com és el vibrant America, on irromp la força que emana de tot gran musical. Per descobrir-la si no s’ha vist la clàssica, o per gaudir-ne de nou com si fos la primera vegada, Un bon musical, rodat amb la màxima pulcritud i amb una fotografia molt ben cuidada, que no ha perdut vigència i que defensa, amb altes dosis de consciència social, valors com l’amor, la no violència o el respecte. Els clàssics no moren mai.
 
 
MÚSICA
Apostes per al 2022
Marc Vilanova

Per la primera tria musical d’aquest any nou, volem destacar el retorn de Los Elefantes a Manresa. Amb la seva nova gira Al desnudo, la banda barcelonina trenca dos anys de silenci apostant de nou pel seu pop-rock de melodies elegants, on reivindiquen la proximitat amb el seu públic com a aliada més gran per al seu retorn als escenaris (Sala Stroika, dissabte, 15 de gener, 22 h). Per altra banda, és d’obligada menció la nova visita que Rosario Flores farà a la nostra ciutat per presentar el seu últim treball Te lo digo todo y no te digo na. L’arxiconeguda cantant tornarà a descarregar tones d’energia i alegria, amb un repertori renovat, però oferint la seva mescla habitual de flamenc i pop (teatre Kursaal, 30 de gener, 22 h).  
 Participació