​Desembre arribat, posa't set capes d'un plegat

per Pere Culell, 19 de desembre de 2021 a les 07:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
6 de desembre, Día de la Constitución que nos dimos entre todos, Règim del 78 dixit. El referèndum del 6 de desembre de 1978 va donar via lliure a una constitució que, llavors, els de dretes no volien i que, ara, aprofiten cada oportunitat per tirar-te-la a la cara. Una constitució que Xirinacs ja veia amb molts defectes quan intentava esmenar-la durant la seva estada al Senat de Madrid –vegeu article meu al Pou digital del 16 d'agost de 2017– que va donar origen al llibre Constitució paquet d'esmenes.

ERC va ser l'únic partit català defensant, en aquells moments tan crítics d'amnistia descarada als franquistes d'imposició del rei Joan Carles i passa que t'he vist, els principis republicans. Per això mateix, defensava el NO al referèndum de la Constitució espanyola. Davant l'extensa documentació i els avals d'ERC i Xirinacs, vaig votar NO al referèndum del desembre de fa 43 anys. I no me n'he penedit mai. De fet, sembla que cada vegada més, molta gent està canviant de parer sobre la transició espanyola i passa de considerar-la exemplar a tenir clar que va ser una enganyifa.


En quedem pocs dels qui la vam poder votar, l'han canviat d'amagatotis quan els ha convingut, ara l'estan interpretant personatges obscurs i sempre ho fan en el sentit més contraproduent per a les llibertats individuals i col·lectives. Ja se la poden ben confitar...
Arxivat a:
Opinió
També hauries de llegir
Fa 348 setmanes

El ‘Juan de los pájaros’ i Xirinacs




Participació