Els errors (poc) comprensibles

per Josep M. Fius, 9 de desembre de 2021 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per molt que ho vulguem dissimular, som animals de costums. Encara avui, quan anem a fer el cafè a un bar, ens agrada demanar el diari del dia i, si podem escollir, ens encanta que aquest sigui el nostre, el que parla de Manresa i de la seva gent. L'any 2021, aquest costum de llegir les notícies locals s'ha aguditzat gràcies a la nostra estimada i mai prou valorada xarxa d'internet. Buscar les notícies on parlen de la nostra ciutat, dels nostres veïns, dels nostres projectes, de les nostres il·lusions (i desil·lusions)... És quelcom que es trasllada de pares a fills i no sembla que tingui aturador. A més, estem convençuts que el periodisme de proximitat és el que no ens enganyarà; el periodisme local sempre ha treballat sense donar comptes a ningú situat a quilòmetres de distància i només s’ha responsabilitzat davant els seus veïns i veïnes. Els redactors, articulistes, opinaires... cuiden tot el que diuen ja que els testimonis poden ser els seus familiars o amics.

Després del que he exposat, oi que trobaríeu molt sorprenent que una entitat de Manresa, amb més de 1.300 socis i sòcies, rebi el menyspreu i el silenci quan fa diversos actes? Oi que pensaríeu que no pot ser i que ha d'haver-hi un error? Que no és lògic que una entitat, el president de la qual fou el cap de llista de la candidatura més votada a la ciutat de Manresa, molt per sobre de qualsevol altre, a les últimes eleccions europees i que compta amb més de 1.000 manresans inscrits, ara que han escollit per al seu òrgan de govern dues veïnes –més o menys conegudes– hagi costat tant que els mitjans d'informació locals informessin ni que fos amb un breu? No té prou pedigrí o és que no acaba d'agradar?


Com que són massa preguntes i sobretot, massa respostes complicades, seguiré pensant que errar és humà i que la sobreinformació que ens toca viure ho complica tot. Pensem que ara som la ciutat d’un exbisbe mediàtic i conservador i això es veu que interessa molt a tothom i, per tant, genera molts clics i sobretot, cap mena de pressió important…
Arxivat a:
Opinió



Participació