EDITORIAL DEL CUL DEL POU

​El bulevard de la inseguretat

Il·lustració: Maria Picassó.
per El Pou, 9 de novembre de 2021 a les 08:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat té pulsions diferenciades, ambivalents, que van a contracorrent, però no són necessàriament incompatibles. Mentre l’equip de govern s’asseu davant dels mitjans de comunicació i surt al Telenotícies admetent un problema d’augment de delinqüència i, de retruc, de sensació d’inseguretat, en paral·lel, planteja la nova fesomia del carrer Guimerà, aplaudeix amb les orelles la nova avinguda dels Països Catalans i, amb la boca petitona, diu que apuja els impostos. Com si fóssim rics, vaja! Instal·lats en la política del post d’Instagram i la piulada, tot s’hi val. La qüestió és sortir a la foto.

La situació pre i post pandèmica al centre històric i en algunes altres zones de Manresa és complicada i, com va dir l’alcalde Aloy, té una arrel social i molt transversal. Té a veure amb els serveis socials, sí, però també amb l’habitatge –amb un mercat immobiliari pervertit i massa desigualtats entre sectors–, la salut, la convivència i la seguretat. Potser, per enèsima vegada, cal preguntar-se quin paper ha de jugar la policia local en qüestions de convivència i civisme. Diu que cobra poc i no dona a l’abast? Estan gelosos dels Mossos? El ciutadà no en té la culpa.
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació