PROPOSTES

Les propostes culturals de novembre 2021

Arriba el fred. I amb ell, arriben les propostes culturals d'art, teatre i cinema per mantenir la ment calenta.

per Maria Camp, Jordi Casas i Joan Morros, 5 de novembre de 2021 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

ART

La ciutat que volem 
Maria Camp
 
Eva Cardona, Marta Casas, Ferran Costa i Sofia Gómez ens ofereixen, aquest mes de novembre, una exposició col·lectiva en la qual reflexionen a través de l’art sobre la ciutat que volen i que imaginen. Es tracta de quatre mirades diferents per reflexionar com són les ciutats actuals –i concretament Manresa– i com ens agradaria que fossin des de perspectiva personal de cadascun d’ells i la pròpia relació amb la ciutat. Les obres que presenten, gravats i il·lustracions, evoquen temes com la ciutat amable, verda, inclusiva, detallista, quotidiana, saludable, viva, participativa, que afronta els reptes del canvi climàtic i l’escalfament global... Es pot veure a la sala d’art del Cercle Artístic de Manresa (carrer Barreres, 1) fins al 19 de novembre, de dilluns a dissabte, de 18 h a 20.30 h.


TEATRE
‘Travy’, una perla
Joan Morros

Travy és un d'aquells muntatges dels qual és difícil oblidar-te. Interpretat per una família real, els Pla-Sorines, és un homenatge al món dels còmics que traspua, des del primer moment, l'amor pel teatre. Combina gèneres diversos: teatre de text, mim, clown, circ, música, commedia dell´arte... L'espectacle  esdevé còmic, hilarant en molts moments, trist i fins i tot tràgic en altres, i per damunt de tot poètic, vital, esperançador i il·lusionant. Dirigit per Oriol Pla i interpretat conjuntament amb els seus pares, el Quimet Pla i la Núria Sorines, i la seva germana Diana. Una petita joia, molt recomanable per a totes les persones que estimen el teatre i que podreu veure al Kursaal els dies 20 i 21 de novembre.
 

CINEMA
Cinema asiàtic americà 
Jordi Casas
 
Els darrers anys, Hollywood està intentant reparar la seva històrica falta de reconeixement dels artistes afroamericans i, encara més recentment, cineastes d’altres orígens també s’estan obrint pas en la seva indústria. És el cas de Lulu Wang, directora d’origen xinès que va obtenir multitud de premis amb The Farewell, un film sobre el conflicte de cultures i com afrontar una pèrdua familiar. És la història d’una família xinesa que, quan descobreixen que a la seva gran matriarca li queda poc temps de vida, decideixen ocultar-li aquest fet i organitzar un casament per fer una última gran reunió familiar. Entre els convidats hi haurà la Billi, una jove establerta als Estats Units i acostumada a l’estil de vida occidental. Guardonada com a millor pel·lícula als Independent Spirit Awards, la seva protagonista, Awkwafina, va obtenir també el Globus d’Or a la millor actriu de comèdia. The Farewell es podrà veure el diumenge 21 de novembre, a les 18:30h, a l’Espai Plana de l’Om, en una sessió organitzada per Cineclub i la Mostra de Cinema Espiritual.
 



Participació