​Halston

per Eva Forn, 4 de novembre de 2021 a les 07:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roy Halston Frowick, conegut popularment com a Halston, va néixer als anys trenta a la Nord-Amèrica profunda i està considerat la primera superestrella internacional de la moda. Com que la moda, així en general, no em desperta gaire interès, desconeixia completament la vida i la figura d’aquest dissenyador d’Iowa, que va revolucionar el món del patronatge, de les teles, els dissenys, i que la fama, nascuda en uns estudis de Nova York, es va emportar per davant.
 

Halston va ser un personatge amb una vida viscuda a tot drap, amb excessos, luxe, orquídies i cocaïna per un tub, mai més ben dit, però amb uns inicis fonamentalment humils ja que els seus primers dissenys, quan només era una nen, van ser uns barrets fets amb materials extrets de la naturalesa per apaivagar la tristesa i el dolor de la seva mare, apallissada i vexada pel seu pare.
 
La vida de Halston l’ha retratat magistralment Daniel Minahan per a la plataforma Netflix, en una sèrie de només cinc capítols d’uns cinquanta minuts de durada cada un; el que vindria a ser una pel·lícula seriada, una meravella que si teniu ocasió no us heu de perdre.
 

La sèrie posa darrera la càmera l’artilleria que tot gran productor de Hollywood té a l’abast. Dibuixa cada escena amb tots els detalls i hi sovinteja el clarobscur que evoca a la perfecció els estats d’ànim del protagonista. Un Halston que interpreta, cigarreta entre els dits a cada pla, un sublim Ewan McGregor, acompanyat d’un estol d’actors excel·lent, uns personatges que esdevenen claus en la trama, però que mai no s’acaben de menjar el protagonista.
 
La posada en pantalla ens mostra grans espais, luxe, molt luxe, però que no arriba a embafar. No embafa perquè es mostren els diners amb mil detalls, flors i espelmes arreu, amb molt de gust i un cert minimalisme i puritanisme en les formes. Halston, el personatge, tira d’excessos com la cocaïna i l’alcohol, però no s’envolta ni de cotxes, ni de roba, ni de joies, com avui mostren alguns rics de baixa estofa. Halston és ambició i dòlars, però en canvi gaudeix d’un sopar a terra amb la seva amiga Liza Minnelli mentre mengen un gall dindi acabat de sortir del forn.
 
Halston és una sèrie molt recomanable perquè és història però sobretot per com està explicada, amb una immensa posada en escena, una fotografia que glaça i uns personatges i uns vestuaris al seu servei, que us faran aplaudir davant del televisor. Bravo.
Arxivat a:
Opinió



Participació