PROPOSTES

Les propostes culturals de setembre 2021

Comencem el curs cultural recomanant l'exposició de l'artista Josep Morral, dos concerts de música i dues estrenes cinematogràfiques.

per Maria Camp, Laura Vidal i Marc Vilanova, 9 de setembre de 2021 a les 10:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ART
Ser arbre, de Josep Morral

Maria Camp
 
«Ser arbre vol dir alentir el temps i els moviments. Ramificar-se i estendre vincles amb allò que ens envolta... Vol dir connectar amb tot allò que tenim en comú amb la natura i anar de la terra a l’aire». Així ho descriu l’artista Josep Morral amb motiu de la seva exposició al Casino. Una exposició on ens mostra bona part de la seva obra recent, en la qual combina elements naturals amb pintura acrílica, llapis i imatges digitals forçant els límits de cada material i oferint-nos una relació valenta i decidida entre els materials i les tècniques. Explorador també en el pensament, Morral crea imatges amb una mirada poètica a partir de l’observació del món i del propi interior. Obres on tot té un sentit, estètic i de missatge, i on res és superficial o buit. Són fragments de pensament, d’ànima i d’immersió vital. Lliures en les formes, colors, idees... i rigoroses en el pensament, la plasticitat i l’ofici.
 


MÚSICA
Mes de retrobaments
Marc Vilanova
 
Encetem la tria musical per a aquest mes de setembre amb el retorn d'una de les bandes clàssiques del panorama musical manresà. Els Convidats tornen al teatre Kursaal de Manresa després de dir-nos adeu ara ja fa deu anys, per oferir-nos una altra nit memorable amb els seus gran èxits i amb col·laboracions més que especials... Imperdible! (dissabte, 18 de setembre, 20h).I sense canviar d'espai, també tindrem l'oportunitat de gaudir de la visita del Miki Núñez. El mediàtic cantant terrassenc presentarà al públic manresà el seu segon treball discogràfic, Iceberg, i oferirà l'habitual energia que desprenen tots els seus directes. (divendres, 24 de setembre, 20h).
 

CINEMA
Bones estrenes 
Laura Vidal
 
Com tot, l’estiu té coses bones, per exemple ens dona temps per anar al cinema, i dolentes, com que tenim tantes coses per fer al cap que se’ns oblida precisament això, anar al cinema. Per aquesta raó és una llàstima que hagin passat dues bones estrenes sense aixecar polseguera, una d’elles Annette, el curiós i fosc musical de Leos Carax estrenat al Festival de Cannes i que compta amb la presència, sempre benvinguda, de la flamant Premi Donostia Marion Cotillard. També hauria merescut més atenció Tiempo, del sempre inquietant M. Night Shyamalan, en què Gael Garcia Bernal i companyia gaudeixen d’una misteriosa illa deserta on la vida queda reduïda a un sol dia. I què ens espera al setembre? Doncs just a punt per tornar a l’escola arribarà Dune, l’esperada reinterpretació del clàssic de sci-fi de la mà de Denis Villeneuve, director de les fantàstiques Arrival i Prisoners, que amb un repartiment espectacular s’atreveix a navegar per deserts intergalàctics. I, per tocar més de peus a terra, tindrem també les propostes del Festival de Donostia, en què destaca l’últim film d’Icíar Bollaín Maixabel, una història real de dolor i reconciliació en el conflicte basc amb Blanca Portillo i Luis Tosar, o Mediterráneo, del català Marcel Barrena, un bany de supervivència a bord del vaixell Open Arms. Ben tornats a al vida real.
 



Participació