​Per l'agost, a les set ja és fosc

per Pere Culell, 23 d'agost de 2021 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
— Cala Bassa, Cala Comte! Cala Comte, Cala Bassa!
 

Els barquers de Sant Antoni de Portmany no paraven d'anunciar els trajectes cap a les cales veïnes. Nosaltres, el Magí, el Joan i jo, estàvem instal·lats al càmping en una canadenca sense terra, amb un canalet per si plovia al seu voltant i una patata clavada als pals per si queien llamps... Ens movíem per l'illa amb bicicleta, sentint l'olor dels pins i el cantar de les cigales, acostant-nos a veure danses populars al puig de Missa de Santa Eulària des Riu, pujant a Dalt Vila, anant a la costa prop d'es Vedrà i d'es Vedranell, saltant a Formentera... Era l'agost de 1972 i, després d'una planificació de setmanes, havíem fet una coberta cap a les illes grans de les Pitiüses.
 
Un dels espectacles que no ens podíem perdre de cap manera era assistir a un concert de Fusioon al Play Boy Club del mateix Sant Antoni. L'entrada en escena em va impactar. Mentre estava sonant el riff de Smoke on the wàter, de Deep Purple, el Manel, el Marty, el Jordi i el Santi sortien a l'escenari, començaven a tocar damunt del disc i al cap d'una estona quedaven tocant sols. Com 'fer un Blue Moon' però canviant de disc a conjunt musical, i no de conjunt a conjunt com era habitual en aquella època als night clubs.
 

Tot això ve arran del projecte De Minorisa a Carst, que Manel Camp ha endegat fa uns mesos. El títol s'explica en el dossier a l'espai professional del manresà https://manelcamp.cat: Minorisa és l'àlbum més representatiu de Fusioon; Carst és el darrer treball del quartet, i que ajunta el paisatge de Manresa i de Mallorca. Prop de 500 artistes hi col·laboraran en tot un any de concerts, exposicions, sessions de cinema i xerrades al voltant de la seva música. Un dels actes serà la sessió dedicada a Fusioon i al rock progressiu i al rock simfònic que es feia a Catalunya. Serà qüestió de seguir ben de prop el projecte! No us el perdeu!

 
Arxivat a:
Opinió



Participació