PROPOSTES

Les propostes culturals de maig 2021

Un maig ple de propostes cinematogràfiques. I tampoc ens faltarà música ni teatre.

per Jordi Casas, Joan Morros i Marc Vilanova, 7 de maig de 2021 a les 10:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CINEMA
Un mes de festivals

Jordi Casas
 
Diversos festivals dominen la programació de maig a Cineclub, amb algunes sessions molt especials. Començarà el Festival Clam amb El año del descubrimiento (diumenge, 2 de maig, a les 18 h), un premiat film de Luis López Carrasco que rememora les protestes per la desindustrialització a Cartagena, i que es va endur els Goya a millor documental i muntatge. El diumenge, 9 de maig, a les 18:30 h, també es projectarà la pel·lícula guanyadora del festival. El diumenge 16 de maig, a les 18:30 h, serà el torn del BCN Film Fest, amb una sessió dedicada a Charles Chaplin que comptarà amb el curtmetratge Un día de juerga i el llargmetratge El chico, que compleix cent anys de la seva estrena. El D'A Film Festival comptarà amb dues estrenes de cinema d'autor a Manresa: Nunca volverá a nevar (diumenge, 23 de maig, a les 18:30 h), una sàtira provocativa amb tocs de deliri surrealista de Malgorzata Szumowska; i Armugán (diumenge, 30 de maig, a les 18:30 h), una llegenda del Pirineu aragonès que es dedica a un ofici misteriós i terrible del qual ningú vol parlar, dirigida pel català Jo Sol. Totes les sessions es faran a l’Auditori de la Plana de l’Om.

MÚSICA

Maig florit, tot i la incertesa
Marc Vilanova 
 
Com anem fent durant aquests mesos de pandèmia i restriccions, a la tria musical us esmentem les propostes que es mantenen en cartell, sempre subjectes a les mesures vigents aplicades per les autoritats sanitàries. Començant per la sala Stroika i dins del marc del festival Curtcircuit, gaudirem de una nova visita de Lildami. El trapper català arriba amb la seva habitual proposta de música urbana amb noves sonoritats encara més ballables, i amb un directe dels que es fan recordar (dissabte, 22 de maig, 20 h). Canviant d'espai i dirigint-nos al teatre Kursaal, volem destacar un nou intent de Blaumut de tornar a teatre manresà per presentar la seva gira en format acústic 0000, que inclou els grans èxits i temes de l'últim treball discogràfic 0001. Una formació que ja ha esdevingut un clàssic dins l'escena musical en català (divendres, 21 de maig, 20 h).
 

TEATRE
‘La Mascarada’ arriba al Kursaal
Joan Morros

La companyia Els Pirates Teatre ha decidit adaptar de forma lliure el text de l'obra El burgés gentilhome (1670) de Molière i convertir-lo en una proposta musical, àgil i sobretot divertida: La Mascarada. Dirigida per Adrià Aubert, La Mascarada és un espectacle amb canvis de personatges constants, situacions ridícules, música en directe i corredisses. Una comèdia que parla de relacions familiars i socials, d’aparences i realitats, on cadascú porta la seva pròpia màscara. El protagonista,  Tomàs Jourdain, és un home de l'alta societat que aspira a ser popular i impressionar la gent que l'envolta. A l'obra s'hi veu una certa crítica al culte cap els influencers i instagramers.
 



Participació