VA COM VA

​Vins amb personalitat

Il·lustració: Laura Estrada.
per Llum Degàs, 20 d'abril de 2021 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
És la primera vegada que un enòleg descriu la personalitat dels vins fent un retrat de cada varietat amb tocs psicològics. Amb coneixement i gràcia, Joan Soler ofereix, amb el nom de Notes de tast, un conjunt d’aproximacions al caràcter i els trets distintius dels senyors  Picapoll, Mandó, Garnatxa…,  fins a quinze varietats de raïm pròpies de la DO Pla de Bages, en el llibre de relats Dies de roses i vi. Cada una d’aquestes ressenyes ha servit de font d’inspiració dels relats, diversos com variades són les qualitats dels vins. Del Cabernet Franc ens diu que és «com un avi tosc i amable, a qui la vida li ha conferit un punt de desconfiança»; del Cabernet Sauvignon, que és home de negocis; el Cap Pelat és un llop solitari; el Chardonnay, una dama elegant; el Macabeu, «algú que no té una personalitat definida i mimetitza amb qui té al davant. Per a Soler, el Merlot ve a ser el gendre perfecte, i el Syrah és aquella persona que «pots dur on vulguis que sempre et farà quedar bé». Després d’aquesta lectura, en assaborir un copa de vi, a més de trobar-hi les notes de color, d’olfacte i de gust, hi entrellucareu l’empremta de l’elegància, l’amabilitat, la desinhibició i la seducció dels vins de les nostres vinyes.  



Participació