FA 25 ANYS

El nou organigrama municipal provocava polèmica

El reportatge central de la revista d’abril de 1996, elaborat per Joan Barbé, abordava la polèmica sorgida per la reforma de l’organigrama laboral de la casa gran, promoguda per la coalició de govern (PSC, ERC i IC-Els Verds-AUP) per modernitzar-ne l’estructura.

per Jaume Puig, 12 d'abril de 2021 a les 11:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 99.


L’Ajuntament tenia 513 treballadors, alguns dels quals en quedaven afectats. L’oposició no qüestionava el canvi d’alguns llocs de treball, però no estava d’acord amb la retallada de sous, i el grup municipal de CiU, encapçalat per Pere Oms, i alguns funcionaris amenaçaven amb un contenciós, que creien que tenien guanyat. Antoni Arderiu, portaveu del PP, opinava que s’hi havien posat dos comissaris polítics i s’havien carregat els caps de servei.

 
El Consell de Ministres indultava els independentistes manresans
 
El dia 8 de març, el Consell de Ministres en funcions acordava indultar els independentistes manresans detinguts abans dels Jocs Olímpics, Jordi Bardina, Esteve Comellas i David Martínez, que ja estaven en llibertat des de feia alguns mesos. El dia 3 s’havien fet les eleccions al Congrés, que durien Aznar a la presidència. CiU havia obtingut a Manresa el 38% dels vots i el PSC un 36%, seguits pel PP, ERC i IC. El dia 20, es presentava a la llibreria Ona de Barcelona la revista El Pou de Lletres, germana d’aquesta publicació. I el dia 24, la Plana de l’Om acollia una festa per la recuperació de l’om que substituïa l’anterior, que no havia resistit els efectes del fong anomenat grafiosi.

 
 



Participació