PROPOSTES

Les propostes culturals d'abril 2021

Aquest mes us proposem molta música, el retorn de José Sacristán al Kursaal i propostes d'art a través de les xarxes socials.

per Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova, 9 d'abril de 2021 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA
Torna la música a les sales

Marc Vilanova

En la tria musical d'aquest mes destaquem el cicle de concerts Sala Cat, promogut per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) amb l'objectiu d'impulsar el teixit musical del país i donar suport a les sales catalanes, que pateixen una substancial reducció d'aforaments que posa en perill la seva supervivència i la dels músics que pugen als escenaris, els tècnics i tot el sector professional que els envolta i necessita l'activació de la programació. Durant aquest abril a la sala Stroika gaudirem de les visites de Pirat's Sound Sistema, el sound system de reggae, ragga i dancehall amb una trajectòria de gairebé vint anys, quatre àlbums i vora 700 concerts a l'esquena (divendres, 9 d'abril, 19:30 h), Germà Negre, una de les formacions que promocionen amb més força de la música tradicional catalana en aquests moments (dissabte 17 d'abril, 19:30h) i el Ebri Knight, enganxats també  als instruments tradicionals i a les veus populars per oferir un directe festiu i potent (divendres, 23 d'abril, 19:30 h).

TEATRE
Sacristán torna al Kursaal

Joan Morros

El muntatge La señora de rojo sobre fondo gris, sobre l’obra escrita per Miguel Delibes el 1991, arribarà, després de dos intents, a final d'abril a la sala gran del teatre Kursaal. José Sacristán, amb 84 anys, hi interpreta el paper d'un pintor amb molta experiència que, després de la mort sobtada de la seva dona, entra en una crisi creativa que l'impossibilita pintar. L'acció transcorre l'estiu i la tardor de 1975, mentre la seva filla gran és a la presó per qüestions polítiques. El monòleg de Sacristán relata una història d'amor mentre el pintor s'acosta a la mort.
 

ART
L’art a les xarxes
Maria Camp
 
Aquests dies de confinament les propostes d’art les trobem a les xarxes... de la mà de museus, galeries, artistes... tant catalans com de la resta del món. La llista seria llarguíssima, així que no la farem, però ens agradaria presentar-vos una de les propostes que hi podem trobar i que és un joc: la pàgina d’Instagram Tussen kunst en quarantine (entre art i quarantena), que ens convida a jugar amb l’art des de casa. Es tracta d’una proposta sorgida als Països Baixos i que està rebent aportacions de tot el món. Feu-hi un cop d’ull per veure com n’és d’enginyosa la gent i animeu-vos a fer la vostra aportació reproduint una obra d’art amb els elements que tingueu a casa i pengeu-la amb l’etiqueta #tussenkunstenquarantine. Passareu una bona estona tant mirant les reproduccions que es fan com preparant la vostra. I us recomanem també una proposta de casa: seguir el cicle Parlem d’art en temps de confinament, del Centre Cultural el Casino i el Cercle Artístic de Manresa, que aquests dies ofereix petits vídeos on artistes de la nostra comarca i entorn ens parlen de l’experiència artística durant aquests dies de confinament. Salut i art a tots!
 



Participació