​Març

per Pere Culell, 23 de març de 2021 a les 07:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Març, marçot, mata la vella i la jove si pot. Aquest març ha estat d’estancament en les dades de la pandèmia. A Manresa mantenint la rho7 per sobre d’1. Les vacunes van arribant, tot i l’absurda paralització de la vaccinació amb la d’Oxford AztraZeneca. La mateixa Emer Cooke, directora de l’EMA, ha assegurat que aturar la vacunació ha costat vides. També esperem que Junts no es faci pregar massa per fer Pere Aragonès M. H. President de la Generalitat. No podem perdre temps en aquests moments tan durs de crisi sanitària, econòmica i social.

10, 100, MIL. Recordo el neguit i la impotència de la ciutadania catalana, quan el 2 de març de 1974 va ser assassinat per garrot vil en Salvador Puig Antich, sentenciat en un consell de guerra ple d’irregularitats. El govern del dictador Franco es va donar per assabentat i amb això es va esgotar l’esperança de l’indult que tanta gent d’aquí i de fora anhelava.


El març d’enguany el podria marcar la prematura mort de l’oncòleg barceloní Josep Baselga, de 61 anys. Mort per una malaltia rara i fulminant, l’investigador ha aportat, sobretot, el tractament molecular a dones afectes de càncer de mama amb sobreexpressió de la proteïna HER2 usant el famós Herceptin, que ha millorat molt el pronòstic d’aquest subgrup de pacients. Són d’aquells avenços que marquen un abans i un després, com les primeres quimioteràpies i els tractaments hormonals. Sit tibi terra levis.
Arxivat a:
Opinió, salut



Participació