EDITORIAL DEL CUL DEL POU

​Projectes urbanístics capitals

Il·lustració: Isaac Bosch.
per El Pou, 19 de gener de 2021 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ens imaginem l’alcalde, Marc Aloy, com un faraó mentre pensa en les grans obres de la Manresa de la pròxima dècada. Al desembre, es feia públic el projecte del futur edifici que inclourà els serveis de la Generalitat (quan s’executi del tot l’obra serà una altra cosa) i la integració dels Ferrocarrils de la Generalitat a la trama urbana de la ciutat. El regal de Reis de l’alcalde deu haver estat una maqueta de tren en miniatura que fa circular per la via, amb els ulls desprenent il·lusió, de Viladordis fins al baixador del Passeig, dient adeu als cotxes que circulen per la nova avinguda dels Països Catalans que connectarà els Trullols amb els Dolors.

Mentrestant, l’exalcalde Valentí Junyent, tot i valorar positivament els avenços per Manresa als quals ell també ha contribuït durant nou anys, el veiem mirant Aloy a través de la porta entreoberta de l’habitació. I, potser amb cert esperit de Mr. Scrooge, està temptat d’entrar d’una revolada a l’estança, desendollar el trenet i recordar al batlle el que va revelar en la campanya de les municipals: «Ens ha tocat pagar una plaça de la Reforma lletja». Que, és clar, una cosa són els plànols i l’altra l’obra final. Però no cridem el mal temps. De tot cor, amb l’aire renovat del nou any, esperem que tant les dependències de la Generalitat –que alguns ja han anomenat Jutjats 2 per la fesomia– com la resta de projectes, amb vies o sense, vagin com una seda.
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació