Una indiscriminada càrrega policial clou la Festa Major

per Ferran Sardans, 28 d'agost de 2012 a les 07:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. La Festa Major de Manresa va posar el punt i final anit amb dures càrregues policials a la Plaça Major, on va tenir lloc el desenllaç del correfoc i el posterior concert de cloenda. L'agressió va deixar una desena de ferits, que no poden denunciar-la perquè la majoria dels agents no anaven identificats. Els agents dels Mossos d’Esquadra van irrompre a la plaça de l’Ajuntament al·legant facilitar les tasques de neteja per part de les brigades municipals. Tanmateix, la seva actuació no es va limitar a aquesta tasca. Els antidisturbis, amb casc i porra en mà, van aparèixer a la plaça carregant indiscriminadament contra els joves que a quarts de sis de la matinada despedien la Festa Major de la ciutat.

Empentes i cops de porra van ser la línia d’actuació dels agents, que fent ús d’una brutal
càrrega van deixar una desena de ferits, la majoria joves d’entre 15 i 30 anys. Els agredits i els presents es mostraven sorpresos i indignats davant la que consideraven “anacrònica, indiscriminada i injustificada” càrrega policial.

Una de les ferides provocades per la càrrega policial. Foto: F.Sardans


El braç d'un jove després de rebre l'impacte de les porres dels Mossos d'Esquadra. Foto: F.Sardans  

A l’hora de colpejar, els Mossos no van discernir entre edat, sexe o el que en aquell moment estiguessin fent els presents a la plaça. Carregaven contra tot aquell que intentava creuar la plaça o romandre-hi, fins que no va quedar-hi ningú. En aquell moment, van col·locar-se als accessos de la plaça impedint que ningú hi accedís.

Rostres amb llàgrimes pel que havien vist i amb ràbia continguda pel que havien viscut van abandonar la Plaça Major, encerclada pels antidisturbis, molts dels quals no portaven el número de placa ni cap mena d’identificació visible, fet que impedia que els agredits poguessin tramitar les denúncies pertinents.

Els agents no portaven cap número d'identificació. Foto: F.Sardans 

Els joves agredits van demanar insistentment el número d’identificació als agents, però aquests es van negar a facilitar-los-el.Els Mossos d’Esquadra van realitzar, a priori, una detenció. Els mateixos Mossos, des de la seva comissaria central al Bages Centre, es van negar a detallar si n’havien fet més i els motius.

Imatges dels assistents
Participació