PROPOSTES

Les propostes culturals de desembre 2020

Propostes d'art, música i teatre per animar la cultura en l'últim mes d'un any per oblidar.

per Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova, 11 de desembre de 2020 a les 10:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ART
Joan Segon, passió per la imatge

Maria Camp

Joan Segon era un home vitalista, rigorós, crític, compromès i apassionat per la fotografia. Ara, al Centre Cultural el Casino i fins al 6 de gener, tenim l’oportunitat de gaudir d’un molt bon recull de les seves obres fotogràfiques, en una exposició organitzada amb Quaderns de Taller i Foto Art Manresa. Vol ser un reconeixement i un record al seu treball artístic i a l’home implicat en la vida social de Manresa. Hi trobarem un recorregut per la trajectòria artística, marcada sempre per la subjectivitat, la creativitat i un esperit de recerca permanent, a través d’una tria d’obres que representen els diversos aspectes i temes que va treballar: els seus inicis costumistes i de caràcter antropològic, la ironia i la crítica, la vida i la mort, els autoretrats, l’experimentació tècnica i plàstica, i sèries sobre l’abstracció, el seu món, la desindustrialització, el cementiri, fotografia estenopeica, fotografia gestual, escanogrames, obres i reflexos, fotografies macro... L’exposició inclou, amb voluntat d’homenatge, obres realitzades pels seus companys de Quaderns de Taller, que dialoguen amb obres del mateix Joan Segon.
 

MÚSICA

Desembre de desconfinament
Marc Vilanova

Començarem per la programació del teatre Kursaal de Manresa destacant el retorn dels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès amb l’òpera La flauta màgica, una de les obres més conegudes del geni de Salzburg W.A. Mozart (dimecres, 16 de desembre, 18 h). Canviant de registre i d’escenari, l’espai musical Voilà ens ofereix una programació d’allò més atractiva a multitud de vells coneguts dels escenaris que tornen a la capital del Bages. Artistes com El Niño de la Hipoteca, Miquel Abras, Roger Mas, Quim Vila, Joan Masdeu, Litus, Damià Olivella, Dani Flaco o Marc Parrot desfilaran per l’espai del barri de Valldaura. Consulteu la cartellera per les dates i les hores dels concerts a www.voila.cat.
 
TEATRE
"Viejo amigo Cicerón" al Kursaal
Joan Morros

Per tancar l'any teatral, el Kursaal presenta el muntatge Viejo amigo Cicerón, que es va estrenar el 2019 al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, amb Josep M Pou encapçalant el repartiment. L'obra està centrada en la figura de l'orador romà Marc Tul·li Ciceró, que va destacar per mantenir la coherència de les seves conviccions davant la degradació del sistema polític fins a les darreres conseqüències. Acompanyen Pou en el repartiment l'actriu Miranda Gas, en el paper de Túl·lia, la filla de Ciceró, i l'actor Bernat Quintana en el paper del seu fidel secretari; tots tres sota la direcció de Mario Gas. El muntatge es podrà veure els dies 12 i 13 de desembre, a la sala gran del teatre Kursaal.
 



Participació