FA 25 ANYS

Una vintena d’ONG actuaven a Manresa

El reportatge central de la revista de desembre de 1995, "El boom de les ONG", elaborat per Jordi Simon, analitzava l’increment d’entitats solidàries a la ciutat.

per Jaume Puig, 14 de desembre de 2020 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 95.


Entre els projectes que impulsaven, hi havia la lluita contra el racisme (Bages per Tothom i SOS Racisme), l’actuació a la població senegalesa de Bambylor (Amics de la Unesco), les colònies de nens sahrauís (Manresa amb el Sàhara), les accions de cooperació a l’estat mexicà de Chiapas (Grup 0,7 Bages Solidari), les ajudes als refugiats de Bòsnia (Sloboda Bagencs pels Balcans), els camps de treball al Salvador (Comissió Sud), la promoció del comerç just i solidari (Alternativa 3) o les actuacions en centres penitenciaris (Club Gavines).

 
Els treballadors de Ràdio Manresa es querellaven contra la direcció
 
El dia 15 de novembre, els treballadors de Ràdio Manresa presentaven una querella contra l’exdirector Manel Vilaplana i l’expresident Antoni Garriga per presumpta venda fraudulenta de l’Ona Mitjana. La ciutat havia acollit el dia 10 un seminari internacional sobre la Tolerància, organitzada pels Amics de la Unesco, i hi havien actuat Lluís Llach i la Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall. Una trentena d’alumnes de l’Escola Agrària, juntament amb els professors, es plantaven amb taules i pissarres a Crist Rei el dia 17, per reivindicar un nou centre en condicions. I el dia 19, un 63,75% dels manresans votaven en les eleccions al Parlament, amb un retrocés dels dos partits majoritaris (CiU i PSC) i un ascens d’ERC.



Participació