La Fundació Rosa Oriol engega el segon camp de treball a Manresa

per Mònica Angla, 24 d'agost de 2012 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ENTITATS. Els voluntaris de la Fundació Rosa Oriol s’encarreguen durant aquesta setmana d'habilitar la casa de Can Serra, situada sobre la carretera d’Igualada, perquè l’entitat disposi d’un nou espai.

La Fundació Rosa Oriol, nascuda a Manresa l’any 2009 per ajudar la gent amb pocs recursos, organitza des de l’any passat un camp de treball al mes d’agost. Enguany, l’activitat es desenvolupa del 22 al 27 d’agost. Durant aquest període, una vintena de joves d'entre 13 i 25 anys, amb l’ajut de col·laboradors puntuals, netegen, pinten i arreglen la casa de Can Serra i el seu pati.

 
Exterior de Can Serra. Foto: Mònica Angla
 
L’immoble va ser donat pel seu antic propietari per dur-hi a terme obres socials i la fundació preveu que serveixi com a punt de trobada pels membres de l’entitat. Pel que fa al pati, s’utilitzarà per plantar-hi plantes medicinals i aromàtiques. Per tal de completar totes les tasques de remodelació, es faran més edicions d’aquest camp de treball.
 
El camp de treball representa una gran oportunitat per “conèixer els altres voluntaris i interactuar amb l’entorn” com afirma Laura Strezea, voluntària de 19 anys. I els nois i noies no només treballen a la casa, sinó que durant el dia també porten a terme altres activitats com jocs, tallers de música o xerrades. A més, dissabte s’encarregaran de netejar el Camí de les Aigües al Parc de l’Agulla de Manresa. I dilluns organitzaran un vermut solidari a la plaça de l’ajuntament per recollir diners per la Fundació.
 

Elena Palà i Mariona Valls, voluntàries de la Fundació, a Can Serra

Com que aquest any l’activitat ha coincidit amb la Festa Major, el treball ha estat més “ light ” segons Sor Lucía Caram, l’encarregada del projecte. Però encara que sigui a poc a poc “sempre és gratificant saber que pots ajudar a l’altra gent amb la teva feina”, sentencia una col·laboradora de 13 anys, Anna Pericas. Per això, ella i els seus companys encoratgen als joves a “no tenir mandra, ja que es una bona experiència en la que s’ho passaran molt bé”.
 Participació