PROPOSTES

Les propostes culturals de novembre 2020

Propostes d'art, cinema i música que vàrem publicar a la revista de novembre. Algunes de les quals, degut a la situació sanitària, s'han cancel·lat.

per Maria Camp, Jordi Casas i Marc Vilanova, 13 de novembre de 2020 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ART
Batalla 

Maria Camp
 
Durant el mes de novembre podrem visitar a l’Espai Plana de l’Om l’exposició "Batalla", de Berni Puig, artista visual i membre del Centre Cultural i Artístic Konvent.  Es tracta de la seva primera exposició individual i és fruit de la recerca plàstica i conceptual dels darrers anys, que l’ha portat a reflexionar entorn del conflicte i la seva representació en la cultura contemporània, en les contradiccions existents en del seu tractament en la nostra societat: d’una banda es rebutgen la violència i els conflictes bèl·lics, i de l’altra se n’accepta la comercialització conceptual i la representació en el tractament lúdic. Per desenvolupar aquesta reflexió a nivell formal, Berni Puig utilitza diferents tècniques, materials i recursos artístics. El seu treball s’emmarca en la cultura del "Do it yourself" i les seves obres es caracteritzen per l’ús de les geometries i els colors primaris per crear composicions a cavall entre la figuració i l’abstracció. A l’exposició que ara presenta podrem torbar pintura, escultura, ceràmica... i un mural elaborat "in situ" que ocupa tot l’espai. Aquesta proposta expositiva, que no us podeu perdre, forma part del projecte Contemporanis de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central.
 

CINEMA

L’altre cinema coreà
Jordi Casas
 
El triomf de "Paràsits" als Oscars ha portat el cinema coreà al seu zenit, després de dues dècades estimulant els circuits de festivals i aportant aire fresc a la cartellera amb els pocs títols que ens arribaven d’aquest país. Cineastes com Bong Joon-ho i Park Chan-wook ens han sorprès per la seva combinació de gèneres i una posada en escena exquisida. Però hi ha un altre cinema coreà, que amb elements mínims és capaç de crear històries intimistes igual de captivadores. El cinema de Hong Sang-soo n’és un bon exemple. Carregat de referències autobiogràfiques, converses de bar on abunda l’alcohol i la presència de la musa Kim Min-hee, protagonista de set dels seus films. Cineclub Manresa ens porta un dels darrers títols d’aquest prolífic director, "El hotel a orillas del río", guanyador del Festival de Gijón, on s’entrellacen les vides d’un poeta i una jove enganyada per la parella. Si la pandèmia ho permet, la sessió tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om el diumenge 29 de novembre, a les 18:30h. Les entrades seran numerades respectant les distàncies de seguretat i es podran comprar a la sala o anticipadament a les taquilles i web del Kursaal.
 

MÚSICA
Pau Riba i Strombers
Marc Vilanova
 
Dels espectacle que encara segueixen en programació el dia que tanquem edició, tant al teatre Kursaal com a la Sala Stroika, us recomanem en primer lloc, al Kursaal, l’òpera "La Flauta Màgica", de W.A. Mozart, coproduïda pels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, una excel·lent oportunitat per introduir-se al gènere a través de l’obra en dos actes del geni de Salzburg (diumenge, 15 de novembre, 18 h). En segon lloc, l’incombustible Pau Riba tornarà a visitar la nostra ciutat per commemorar els 50 anys del llançament del seu mític àlbum "Dioptria", tornant a muntar el repertori del doble disc, acompanyat de la banda De Mortimers (divendres, 27 de novembre, 20 h). Canviat d’espai, la sala Stroika ens tornarà a portar els Strombers, amb el seu habitual repertori festiu, ple d’alegria i ballaruga, pels públics de totes les edats (dissabte, 14 de novembre, 22.30 h).
Arxivat a:
Cultura, PROPOSTES



Participació