FA 25 ANYS

​La Pujada Roja era el punt més negre

El reportatge central de la revista del mes de setembre de 1995, elaborat per Joan Garriga i Annabel Sardans, analitzava les causes dels accidents a la ciutat, que s’havien incrementat notablement.

per Jaume Puig, 7 de setembre de 2020 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 92.


S’havia trencat la moderació dels anys anteriors i el fet s’atribuïa a la irresponsabilitat i la inconsciència d’alguns conductors, l’alcohol i el poc civisme. La falta de mesures reals de prevenció i la manca de controls eficaços eren altres dels aspectes que podien explicar la situació del moment. La Pujada Roja era una de les vies que havia esdevingut un punt negre per la seva sinistralitat. Concretament, el 5 d’agost, un fatídic accident s’havia endut la vida de quatre joves del Bages i del Berguedà en aquest tram. 


TV3 anunciava que filmaria la telesèrie ‘Rosa’ a Manresa

El dia 14 de juliol, els responsables de TV3 es reunien amb l’alcalde Jordi Valls i el regidor de Cultura, Ramon Fontdevila, a més d’empresaris i comerciants de la ciutat, per concretar la filmació de la telenovel·la Rosa. El dia 10, els independentistes Esteve Comellas i David Martinez sortien de la presó de Can Brians, després de tres anys de reclusió. A finals d’agost, un multitudinari castell de focs, amb prop de 40.000 espectadors, destacava entre els actes de la Festa Major. I la quarta Festa Major Alternativa era motiu de polèmica per l’organització d’una Fumada Col·lectiva per demanar la plena legalització del consum d’haixix i marihuana, que no va obtenir el permís municipal.



Participació