PROPOSTES

Les propostes culturals de setembre 2020

Comença un nou curs cultural i l'encetem amb recomanacions teatrals, cinematogràfiques i musicals.

per Jordi Casas, Joan Morros i Marc Vilanova, 10 de setembre de 2020 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE
Un dia qualsevol
Joan Morros

 
El teatre Kursaal reprèn la programació teatral de tardor amb l'obra "Un dia qualsevol", que estava programada per al mes de març i que com molts altres espectacles es va haver de suspendre per la pandèmia. Es tracta d'una divertida comèdia escrita i dirigida per Oriol Tarrasón que transcorre al Bon Repòs, una residencia per a la gent gran, que té com a protagonistes la Solange (Imma Colomer), el Mateu (Pep Ferrer) i l’Ernest (Quimet Pla), tres personatges que s'hi han refugiat o els hi han aparcat i que viuen sota la supervisió de la Rosa, la directora del centre, interpretada per Annabel Castan. L’obra de Tarrasón és un crit de llibertat, un al·legat contra la fatalitat de fer-se vell en aquests temps tan estranys que estem vivint.
 
CINEMA
La nova normalitat a Cineclub
Jordi Casas

Cineclub Manresa torna a obrir portes aquest setembre recuperant alguns títols programats la temporada anterior, sessions que es van cancel·lar a causa del confinament. Aquesta nova temporada començarà amb "Ventajas de viajar en tren", en què el cineasta basc Aritz Moreno realitza un dels debuts més estimulants del cinema estatal recent. El film destil·la una imaginació i un humor surrealista que recorda l’estil de la manresana "7 raons per fugir". Però en aquesta ocasió les diferents històries s’encabeixen una dins l’altra en una trama rodona. La pel·lícula va obtenir 4 nominacions als Goya, incloent-hi millor direcció novella i guió adaptat, i es va endur els premis Feroz a la millor comèdia i el Sant Jordi a millor òpera prima. El seu repartiment compta amb noms destacats com Luis Tosar, Pilar Castro, Ernesto Alterio, Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Javier Botet i Macarena García. La sessió tindrà lloc a l’auditori de la Plana de l’Om, el diumenge 13 de setembre, a les 18:30 h. Les entrades seran numerades respectant les distàncies de seguretat i es podran comprar a la sala o anticipadament a les taquilles i web del Kursaal.
 
 
MÚSICA
Una programació que no rebrota
Marc Vilanova
 
Per aquest mes de setembre us destaquem tres propostes del teatre Kursaal. En primer lloc dues de bagenques que de ben segur seran d’interès del públic de la capital. En primer lloc el trio DDM capitanejat pel sallentí Roger Jiménez, presentant el seu segon disc, "Arachnology", un treball amb composicions pròpies, adreçades cap a la versió més creativa i sense complexos del jazz modern i actual (dijous, 24 de setembre, 20 h). En segon lloc i dins del cicle El Club de la Cançó,  l’incombustible santjoanenc Antonio El Remendao, acompanyat pel baixista Jordi Blanes i Las primas del sur, oferirà un repertori amb una selecció de les cançons més íntimes de la seva carrera, en un ambient recollit i proper (dijous, 17 de setembre, 20 h). I per acabar, la gran proposta per aquest mes de setembre ple d’incerteses, és la nova visita que els Amic de les Arts faran a la capital de Bages. En un format acústic i de proximitat, oferiran un espectacle únic, que ens recordarà els inicis de la banda i on es revisitaran les seves cançons més estimades (divendres, 25 de setembre, 20:30 h).



Participació