FA 25 ANYS

Sanclimens i Valls visitaven a Bambylor

El reportatge central de la revista del mes de juliol de 1995, elaborat per Àngels Fusté i Josep Tomàs, relatava les accions solidàries dutes a terme per les entitats manresanes al Senegal i més concretament a la població de Bambylor.

per Jaume Puig, 13 de juliol de 2020 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Portada del núm. 91.

El dia 15 d’abril, l’alcalde Juli Sanclimens i el cap de l’oposició, Jordi Valls havien viatjat fins allà per inaugurar-hi la Maison de Jeunes Manresa-Bambylor, un casal construÏt per l’associació de joves del poble amb l’ajut econòmic que l’Associació d’Amics de la Unesco havia recollit entre administracions, entitats i particulars. L’Associació demanava a l’Ajuntament que fes els tràmits per agermanar-se amb Bambylor. En el reportatge també es recordava que l’estiu de 1993 dinou escoltes manresans havien participat en una replantació forestal a Dakar.
 
Valls prenia possessió com a alcalde
 
Gràcies al pacte de progrés entre PSC, ERC i IV-AUP-Els Verds, el dia 17 de juny, el socialista Jordi Valls rebia la vara d’alcalde de mans del convergent Juli Sanclimens. El dia 8, un miler de treballadors sanitaris deixaven els hospitals en serveis mínims, en una acció reivindicativa per reclamar millores salarials i organitzatives. El nou govern municipal afrontava, el dia 22, els primers problemes: una manifestació de pares d’alumnes que havien suspès FP reclamaven el suport de l’Ajuntament per aconseguir un curs de repetidors a l’institut Lacetània. El dia 26, un jove comunicava a la Policia Local que havia perdut una serp pitó que tenia al seu domicili. Participació