Jacint Carrió tornava a Mauthausen

per El Pou, 22 de juny de 2020 a les 11:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de juny de 1995, elaborat per Jordi Sardans, era testimoni de la visita de Jacint Carrió, únic supervivent dels vint manresans deportats a Mauthausen, al camp d’extermini nazi més emblemàtic.

Portada del núm. 90.

La revista va ser testimoni de les emocions de la comitiva de 92 familiars i amics, que va sortir de Barcelona en direcció als camps al voltant de la localitat austríaca de Linz, en què Carrió havia col·locat dues medalles i dos rams de flors al crematori de Gusen i al monument als republicans espanyols a Mauthausen, en nom de l’Ajuntament de Manresa.
 
Les eleccions capgiraven el consistori
 
Les eleccions municipals del 28 de maig canviaven el panorama polític local. CiU era la llista més votada, però perdia 3 regidors i es quedava en 9. El PSC baixava de 9 a 8, però sumava majoria absoluta amb els 3 d’ERC i els 2 d’IC-AUP-Els Verds. I el PP pujava d’1 a 3 regidors. El dia 7, el parc de l’Agulla congregava unes deu mil persones en una segona mostra de cultura popular, embrió de futura Mediterrània. El dia 19, l’alcalde sortint, Juli Sanclimens, rebia el premi Gavina, del Club Gavines, pel suport a la feina de l’entitat. I el dia 20, ExpoBages incloïa un concert al pavelló  del Nou Congost amb l’Orquestra i els Cors del Liceu, amb 1.600 assistents.



Participació