Les propostes culturals de març 2020

per El Pou, 6 de març de 2020 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES de cinema, música i art, i no pas poques.
CINEMA
Albert Serra a la mostra ‘Perifèrics’
Jordi Casas
 
Cineclub Manresa emprèn una nova aventura amb la primera mostra "Perifèrics", que durant tres dies portarà a l'auditori de la Plana de l'Om una representació del cinema recent més «arriscat i estranyament vist», tal com anuncia el seu programa, amb la mirada com a eix temàtic. Entre les cinc sessions, destaca la de "Liberté" (diumenge, 15 de març, 19 h), amb la que serà la quarta visita del director Albert Serra a Cineclub. Es tracta d'una història de llibertinatge ambientada a l'Alemanya del 1774, amb la qual Serra va obtenir el premi especial del jurat de la secció "Un certain regard", al Festival de Canes, i els premis Gaudí al millor vestuari i maquillatge i perruqueria, a més de la nominació a millor pel·lícula de parla no catalana. "Perifèrics" s'inaugurarà el divendres 13 de març a les 20 h, amb "Els camps magnètics", de Lluís de Sola, estrenada al passat Festival D'A. Completen la programació de la mostra una sessió de curts experimentals de Lluís de Sola, Oriol Segon, Andrea Fernández i Nuno Pessoa (dissabte 14 a les 18 h), la sessió retrospectiva de "Sombre", del francès Philippe Grandrieux (dissabte a les 20 h) i el documental "Young & Beautiful", de Marina Lameiro (diumenge 15 a les 17 h). Totes les sessions excepte la retrospectiva comptaran amb col·loqui a càrrec dels cineastes. I més enllà del cinema, la mostra inclourà un concert gratuït del grup Matagalls, dissabte a les 23:30 h, a la sala El Sielu.
 
 
MÚSICA

Un mes de març per emmarcar
Marc Vilanova
 
Començarem per les propostes de la sala Stroika. En primer lloc, cal destacar la visita de l’il·lustríssim Albert Pla a la nostra ciutat amb el seu últim espectacle "Matacerdos". Pla repassa la seva àmplia trajectòria amb una petita formació instrumental i dona espai com és habitual a la teatralitat i la poètica habituals ens els seus espectacles (dissabte, 7 de març, 22:30 h). I per als amants de la festa i la disbauxa, amanida de rock i punk tenen una cita obligada al calendari amb la HFMN Fest, amb un cartell de somni, que inclou els irreverents The Baboon Show i la nostrada Crim, una de les millor bandes en llengua catalana de l’actualitat. Una nit per recordar i gaudir com mai (divendres, 20 de març, 20:30 h). Canviant d’espai cap al teatres, un parell de propostes més que han cridat la nostra atenció. En primer lloc, el concert de la santpedorenca Anaïs Vila al Conservatori. La cantautora porta el seu tercer disc, "Contradiccions", al directe, després dels seus anteriors treballs (divendres, 13 de març, 20:30 h). I per acabar, un clàssic que ja ha trepitjat els nostres escenaris moltíssimes vegades. Torna Dani Nel·lo amb la continuació de Los Saxofonistas Salvajes, per reivindicar el paper del saxo en la seva «faceta més visceral i subversiva». Anirà acompanyat dels millors músics de rhythm and blues, jazz y rock’n’roll de l’escena estatal.


ART
Xilografia japonesa
Maria Camp
 
La Llibreria Papasseit ens ofereix, aquest mes de març, una exposició de xilografia japonesa de la il·lustradora i artesana Heidi de la Paz. Es tracta d’una proposta en la qual podrem descobrir els seus delicats treballs realitzats amb la tècnica mil·lenària del "mokuhanga": gravat en fusta o xilografia. Aquesta tècnica d’impressió és la més antiga que es coneix i va arribar al Japó des de la Xina. De la Paz l’ha estat estudiant i experimentant durant els darrers dos anys, treballant-la de la manera tradicional amb els materials i les eines bàsiques realitzats de forma artesana i amb materials naturals. A l’exposició hi trobarem un llibre inspirat en l’obra de l’artista Ktsushika Hokusai, un altre llibre d’artista, aquest titulat "The guardian of the Magical Mountain", que és un record del llibre tradicional japonès artesà, i una sèrie d’estampes i imatges simbòliques que ha anomenat "Medicina per l’ànima" i que recull les emocions que experimenta l’individu. Es podrà visitar fins al 30 d’abril.



Participació