Lladregots nocturns

per El Pou, 14 de febrer de 2020 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  EDITORIAL DEL CUL 

Il·lustració: Jaume Gubianas i Carles Claret.


Tot i les estadístiques que acostumaven a situar Manresa com una ciutat relativament segura, en els últims mesos, l’onada de robatoris, de nit, a comerços, molts centralitzats al nucli històric, ha disparat les alarmes, especialment les dels botiguers. No pas perquè les sostraccions representin sumes importants de diners, que en la majoria de casos les assegurances s’encarreguen de sufragar, sinó per la sensació d’indefensió i impunitat que acaben manifestant els amos dels establiments.
 
Les persones que acostumen a cometre aquests robatoris és comuna i, ni acumulant antecedents, deixa de delinquir. El problema és estructural i difícilment es pot solucionar des de l’administració municipal. En definitiva, molt soroll policial i judicial per a no res, i el sector comercial queixós perquè la seva dissort continua i poden allargar el rosari de greuges: degradació, manca d’aparcament, brutícia, incivisme i, ara, lladregots nocturns.Participació