Les propostes culturals de febrer 2020

per El Pou, 7 de febrer de 2020 a les 11:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES d'art, música i teatre que il·luminaran Manresa durant les pròximes setmanes.
ART
Ciutat, Llum i collages
Maria Camp
 
Aquest mes de febrer no podem deixar de parlar de Jardins de Llum, el festival d’art efímer que ha esdevingut una tradició a Manresa. El dia 20 de febrer el vespre, dins els actes de la Festa de la Llum, una trentena llarga de propostes artístiques s’il·luminaran per carrers, places i edificis del Centre Històric de la ciutat. I com a novetat, aquest any, les creacions exposades en espais tancats es podran visitar també els dies 21 i 22 de febrer a la tarda. Estigueu atents al programa, que val la pena! I també val la pena visitar l’exposició "Ciutat i camp", d’Ingrid Rodewald, on a través de collages realitzats a partir de retalls de fotografies i cartells publicitaris sobre tela ens fa viatjar a llocs que confonen realitats, records i paisatges imaginaris. Unes propostes que, alhora, ens volen parlar de de les tensions entre la ciutat i el camp, de les seves confluències... Es pot visitar fins l’1 de març al Casino.




MÚSICA
Selectiu però engrescador
Marc Vilanova
 
Començant per la sala Stroika i pels amants del rock en majúscules en la nostra llengua, us recomanem la visita dels alacantins Smoking Souls. La banda de la Marina Alta s’ha fet un lloc d’honor a l’escena del rock estatal amb la seva aposta per un estil cru i contundent però alhora melòdic i atractiu. Visitaran la capital manresana escalfant ja els motors pel proper llançament discogràfic que veurà la llum el 22 de novembre amb el suggeridor títol de "Translúcid" (divendres, 7 de febrer, 21:30 h). Sense deixar les propostes elèctriques, us convidem a la festa que els valencians Los de Marras portaran a la sala dels Dolors. Una banda veterana que, amb l’energia i gresca de la seva proposta de directe, ha sobreviscut a l’escena del rock urbà durant moltíssim temps. Vindran acompanyats de la banda de punk-rock de Sant Boi Último Rekurso (dissabte, 29 de febrer, 22 h). Canviant d’espai, al Kursaal tornarem a gaudir de la visita dels arxiconeguts Manel. La que probablement sigui la banda més important campant pel panorama musical català, vol repetir l’enorme èxit de la seva anterior gira, aquesta vegada presentant "Per la bona gent", un treball produït pel novaiorquès Jake Aron, que continua sorprenent a propis i estranys amb un remarcat eclecticisme (divendres, 28 de febrer, 20:30 h).

 
TEATRE
"La neta del senyor Linh"
Joan Morros
 
El divendres 14 de febrer arriba a la sala gran del Kursaal una obra estrenada al Teatre Lliure i interpretada per Lluís Homar. Es tracta de "La neta del sr. Linh", a partir de la novel·la de Philippe Claudel. El muntatge narra la història d'un refugiat asiàtic que abandona el seu país fugint de la guerra. El seu fill i la seva jove han mort i només li queda una neta de pocs mesos, la Sang Diu. Per protegir la petita es dirigeix amb vaixell a un altre país, però no se sent a casa fins que coneix el senyor Bark. El senyor Linh no l’entén, però l’escolta i es fan amics. Un dia, però, tot canvia: traslladen el senyor Linh a una altra zona de la ciutat. "La neta del senyor Linh" és el trist reflex de la solitud i els problemes de comunicació que pateixen els refugiats en els seus països d’acollida. L’obra també parla del poder de l'amistat per combatre l’aïllament social, de l'enyor dels éssers estimats, de la terra natal i de la por d’un futur incert.




Participació