BUGADA AL POU. Gener 2020

per El Pou, 16 de gener de 2020 a les 19:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
Nadala manresana
 
Començo el repàs mensual amb la portada del llibre que cada any edita la Fundació Carulla. L’edició d’aquest any de la Nadala, que és com s’anomena aquesta publicació,  es titula "La cultura transforma el carrer" i la portada és il·lustrada amb una imatge del mur plàstic creat per l’artista contemporani de Cardedeu Octavi Serra Arrizabalaga, conegut amb el nom artístic d’"Aryz", al xamfrà entre la Muralla i el Passeig. El llibre inclou també un parell de postals del mural. Ben mirat, doncs, l’esfondrament de l’edifici al centre de la ciutat ha esdevingut una calamitat que afavoreix l’atractiu de la ciutat com a referent de l’art urbà, mirem-ho pel cantó positiu.  
 

 
Comediant d’alçada
 
Un art al qual ha donat molt suport la protagonista del següent comentari. I és que, a la Festa dels 24 anys del Galliner, que es va fer el 21 de desembre, hi va haver una col·laboració "inesperada" a escena. En un moment del muntatge, "el Comediant", l'actor Marcel Tomàs, va baixar  a la platea del Conservatori a la recerca d'una espectadora. L'atzar va fer que l'escollida fos Anna Crespo, regidora de Cultura de l'Ajuntament. El mestre de cerimònies devia veure ulls d’il·lusió nadalenca en l’escollida que, segons em diuen els que hi van assistir, va estar a l'alçada i va deixar el pavelló de la ciutat ben alt. 


 
Mercadona oblida el ‘seu’ carrer
 
No exempt de polèmica per les protestes veïnals, el nou Mercadona de la zona de la Sagrada Família, que ha substituït l’ubicat al carrer de l’Arquitecte Gaudí, s’ha estrenat amb faltes d’ortografia. Anunciaven el trasllat parlant d’un carrer Sant Cristòfol mal escrit i en el plànol de la nova ubicació de l’establiment, la firma d’origen castellonenc es va oblidar de posar-hi, justament, el nou carrer Pilar Bertran Vallès, el vial del costat del nou centre comercial, que s’ha obert i ha pagat el mateix Mercadona com a contrapartida per a instal·lar-se en el nou emplaçament. 
 
 
Comunicació sapastre
 
Un informador em fa arribar una mostra del mal ús del català en un punt de la ciutat que ha immortalitzat en una fotografia. Algú que vol compartir "despaix", no domina pas gaire l’ortografia, segons es desprèn del rètol que un lector va veure penjat al carrer del Cos. L’oficina en qüestió està "vent" situada, o sigui, que hi deu córrer l’aire. 
 

 
Sofà al carrer
 
Als carrers de Manresa, darrerament, s’hi troba de tot. Fins i tot coses que no hi haurien pas de ser. L’incivisme i els problemes de convivència en algunes zones provoquen el malestar dels veïns i algunes imatges no gaire encoratjadores. Al carrer de Francesc Juanola, a la cantonada amb el carrer d’Oms i de Prat, es va poder veure durant uns dies aquest sofà estratègicament col·locat per algun simpàtic ciutadà que, francament, no devia saber què fer-ne.


Lluís de las Heras a la Marató
 
La Marató de TV3, que aquest any es dedicava a les malalties minoritàries, va recórrer gairebé 600 quilòmetres damunt d’un bus comandat per Quim Masferrer. Després de passar per Olot, Tàrrega i Reus, "el foraster" va arribar al Casino de l’Aliança del Poble Nou de Barcelona. Una de les novetats del programa d’aquest any va ser la derivació a l’antena d’algunes trucades per fer donatius. En la recta final del dia, un dels qui va parlar en directe amb Masferrer va resultar ser el manresà Lluís de las Heras, professor de música de l’institut Pius Font i Quer, que va mantenir un llarg diàleg amb l’actor de Sant Feliu de Buixalleu.
 
Els calendaris dels Segon
 
Des de fa anys, i per la seva singularitat, em faig ressò del calendari que edita l’amic Ignasi Segon. Es caracteritza, sempre, per estar il·lustrat amb magnífiques fotografies seves. Aquest any 2020 que encetem la temàtica escollida és la de voltar món i descobrir cultures, fruit dels viatges de l’Ignasi arreu del planeta. Casualitats de la vida, mentre el pare cada any confecciona el seu propi calendari, el seu fill Oriol és l’autor de les fotografies del calendari editat per l’Ajuntament aquest any, amb precioses i curioses imatges de la Seu. Una connexió artística ben remarcable. 

Arxivat a:
El Cul del Pou, BUGADAParticipació