Les propostes culturals de desembre

per El Pou, 13 de desembre de 2019 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES teatrals, artístiques i cinematogràfiques per gaudir durant aquestes festes.
TEATRE
‘El comediant’, per celebrar els 24 anys del Galliner
Joan Morros
 
Enguany, per celebrar el 24è aniversari de l'associació cultural El Galliner, es presentarà a l'escenari del teatre Conservatori l'espectacle "El comediant", de Marcel Tomàs –clown, mim, actor polifacètic, xòuman, cantant... Serà el dissabte dia 21 de desembre i es tracta d'un enginyós i divertit espectacle que el Marcel Tomàs fa amb humor, música, teatre d’objectes, improvisacions, imaginació... però on també trobem poesia, crítica, reflexió i un gran sentit de l’humor, segons la millor tradició del cabaret. El fil conductor són petits flaixos de la vida d’un comediant, que malgrat tot no perd mai la capacitat de somiar. Un artista polifacètic, atípic, que en aquest muntatge reivindica el sentit pur de l’espectacle i la seva capacitat de sorprendre i de fer riure a tot aquell que decideix asseure’s al pati de butaques. 




ART

Art intermural
Maria Camp
 
No fa pas gaire temps el grafit i l’art de carrer eren vilipendiats, denunciats i vinculats a la delinqüència. Encara avui alguns sectors ho veuen així. Però amb els anys s’han anat assimilant i han esdevingut llenguatges artístics reconeguts i admirats. A Manresa en trobem exemples de gran qualitat, obra d’artistes de renom tant locals com foranis. Amb la voluntat d’apropar-nos al coneixement d’aquestes arts, fins al 6 de gener es pot visitar al Casino l’exposició "Art intermural. Del carrer a l’avantguarda", en què a través d’una vintena llarga d’obres i d’un repàs històric dels orígens i evolució d’aquests llenguatges defineix els conceptes d’art urbà, grafit, postgrafit, muralisme contemporani i art intermural. Hi trobarem obra d’artistes com Andre BToy, Mina Hamada, Twoone, R Ricardo Cavolo, Enric Sant, GR170, Hate Lovers, Malicia, Vegan, Marina Capdevila, Antonyo Marest, Spok, Ivana Flores, Art is Trash, Soem, Belin, Lolofonico, Bow, Jofre Oliveras, Alberto de Blobs, Werens, Flan Not Rules, Pich&Avo, Dios de Los Tres, Turkesa, Marc DKO, Ioke, Lahe i Cornbread, sota el comissariat de Sílvia Arnau, de la Fundació Cuixart. No us perdeu l’oportunitat de visitar-la.


   
CINEMA
L’escriptor d’un país sense llibreries

Jordi Casas

Cineclub Manresa tanca l’any amb diverses propostes de cineastes catalans, entre les quals destaca "L’escriptor d’un país sense llibreries", el segon llargmetratge documental del periodista manresà Marc Serena, poques setmanes després de la seva estrena al festival l’Alternativa. Després de "Tchindas" (2015), que també vam poder veure a Cineclub, Serena torna al continent africà, en aquesta ocasió a Guinea Equatorial, per conèixer la història de Juan Tomás Ávila Laurel, l’escriptor amb més reconeixement internacional d’aquest país, que des del 2011 viu exiliat a Catalunya per la seva oposició al govern equatoguineà. Amb un ritme àgil i en ocasions fent ús d’encertades animacions, ens endinsarem en la trista realitat d’aquesta oblidada excolònia espanyola, governada des de fa 40 anys per Teodoro Obiang. Es tracta de la dictadura més longeva de l’actualitat, que fa impossible la recuperació del país després del seu passat colonial. La sessió tindrà lloc a l’Auditori Plana de l’Om el diumenge 15 de desembre, a les 18:30 h, amb la presència del director, Marc Serena.
Arxivat a:
Cultura, cinema, art, teatre, PROPOSTES



Participació