El 10-N

per Pere Culell, 6 d'octubre de 2019 a les 17:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Com deia recentment el gran Joan Tardà a Castellbell i el Vilar, «l’Estat espanyol és una anomalia perquè és l’únic que no ha metabolitzat el seu passat. I a dia d’avui estem pagant-ne les conseqüències. La manca de qualitat de la democràcia espanyola prové d’una voluntat d’esborrar el passat». Entre d’altres coses, la manca de cultura del pacte aboca la ciutadania a unes noves eleccions; sense menystenir que l’Estat profund advoca per a una entesa entre el PSOE i Ciudadanos, foragitant Podemos del poder. A les eleccions del 10-N, a despit dels mals provocats al poble, Pedro Sánchez només busca obtenir millors resultats que el passat 28 d’abril. I tractar de justificar l’augurat pacte amb Ciudadanos. 
 
Malgrat les repetitives veus alçades contra els partits catalans que es presenten a les eleccions a Madrid («No hi hem d’anar a fer res, a Madrid! Som República!»), aquesta vegada també s’hi presenta la CUP. Una decisió que farà, indubtablement, augmentar la participació de votants sobiranistes que s’havien quedat a casa el passat abril. Com recorda Joan Tardà, amb l’experiència fracassada del Junts pel Sí, «es pesca més amb tres canyes». Cal tenir present, però, que la proximitat de les anteriors eleccions pot fer disminuir la participació global.
 
El que queda clar és que el PSOE representa més que mai el Règim del 78 i que partits com el d’Errejón no farien fàstics a pactar amb el PSOE malgrat apliquessin de nou el comodí del 155 al nostre país. Als sobiranistes no ens fan mai por les urnes, que el poble decideixi lliurement. Per tant, en aquestes noves eleccions a Madrid cal omplir les urnes de vots de gent que lluita, de fa temps, per una República catalana, lliure, socialment més justa i solidària. Som-hi!

 



Participació