Els discapacitats físics demanaven adaptar la ciutat

per Jaume Puig, 3 d'octubre de 2019 a les 21:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes d’octubre de 1994 es plantejava les limitacions amb què es trobaven les persones amb discapacitats físiques i les barreres arquitectòniques amb què topaven en la vida quotidiana, com ara pujar en un tren o travessar un carrer.

Portada del núm. 82.

La Fraternitat Cristiana de Malalts era una de les associacions que aglutinava més persones discapacitades –255 membres– i organitzaven activitats perquè aquestes persones sortissin de casa. El procés de fer accessibles molts establiments anava endavant i la piscina municipal, per exemple havia estrenat una cadira preparada per posar i treure persones que no podien caminar dins la piscina coberta. Els afectats lamentaven, però, la poca sensibilitat de molt gent, que ocupaven pàrquings reservats o deixaven el cotxe davant d’una rampa del carrer.
 
S’estrenava el nou edifici dels Catalans
 
El dia 17 de setembre entrava en servei el nou edifici de l’estació dels Ferrocarrils Catalans a Manresa Alta. El mes havia començat amb protestes dels alumnes d’Imatge i So de l’institut Fius i Palà que s’havien quedat sense plaça per continuar els estudis a Barcelona. Finalment, els alumnes es van poder matricular el dia 22. El dia 13, el jutjat penal de Manresa dictava ordre d’empresonament condicional contra Adam Majó per incompareixença en el judici per insubmissió. I el dia 15, una vintena de pares i mares de Sant Pau tallaven el trànsit de la carretera de Barcelona en protesta per la decisió del departament d’Ensenyament de tancar l’escola unitària del barri.
 
 
Imatge: Portada del núm. 82



Participació