Els superherois manresans

per El Pou, 12 de juliol de 2019 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


Com obtenen els superpoders els superherois? Hi ha de tot, alguns ja neixen amb aquestes habilitats i d'altres les obtenen de certs objectes. Però molts dels superherois més coneguts adquireixen els seus poders després de ser víctimes d'esdeveniments fatídics. Spiderman va ser mossegat per una aranya radioactiva o els quatre fantàstics van ser radiats amb rajos còsmics. Casos que no ens desperten el més mínim interès als habitants de Manresa, on és la pròpia ciutat la que atorga superpoders durant l'estiu. Bé, més concretament, la ciutat és l'esdeveniment calamitós que desperta les superhabilitats dels manresans, especialment d'aquells que no han trobat un lloc fresc on fer l'èxode durant els mesos d'estiu, lluny del nexe entre el nucli del planeta i la superfície terrestre.

La radiació tèrmica emesa a la capital va ser especialment insuportable l'any 2022, i això va generar desenes de superherois en places assolellades i carrers amb poques ombres. El superpoder d'aquests herois locals era l'habilitat d'enganxar-se a qualsevol superfície a través de la pell suada. Aquell estiu era d'allò més comú veure aquests superherois manresans desplaçant-se adherits a les parets com si es tractessin de llaminadures llepades. Aquestes escenes locals es van fer virals i van atreure mitjans i turistes d'arreu del món. Podríem dir que aquests personatges van esdevenir tan lamentablement típics dels carrers manresans com les persones disfressades de Winnie the Pooh o Mickey Mouse a la plaza del Sol de Madrid. Però, amb la gran afluència de visitants a Manresa, els superherois es van convertir en un perill públic, ja que els era difícil no quedar-se enganxats a turistes que reclamaven "selfies". I allò anava degenerant per l'efecte bola de neu, fins que desenes de persones innocents quedaven conglomerades en una única i grotesca massa humana que s'ampliava per moments. Els bombers no donaven a l'abast. I tot i que el consistori primer va promocionar aquest atractiu turístic, després va haver de fer una forta campanya de censura a internet per eliminar les imatges d'aquestes perilloses boles de carn que frenaven els nous visitants. Fins que no va arribar el setembre i els superpoders es van dissipar, van ser centenars les persones ferides i, finalment, l'únic gremi que va fer l'agost amb la ximpleria va ser el dermatològic. Tot plegat va servir per saber quin és el motiu pel qual Manresa es buida cada estiu: per la vergonya que tenim els manresans i manresanes de ser vistos ostentant les fastigoses conseqüències d'aquests superpoders.




Participació