Mobile World Congress 2022 (I)

per El Pou, 20 de març de 2019 a les 13:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. EMISSARI 2022


Se suposava que el Mobile World Congress faria de Barcelona la capital mundial dels mòbils fins a l'any 2023, però el fet que cada any en la setmana en la que se celebra l'esdeveniment hi hagi una vaga o altra dels transports públics de la capital, no agradava gaire a GSMA, els organitzadors del congrés. Així, el Burring, l'infal·lible mitjà de transport manresà, va ser una de les principals bases utilitzades pel consistori manresà per aconseguir l'acord perquè Manresa esdevingués la cocapital del MWC en l'edició de l'any 2022. La idea va ser integrar els estands de les empreses tecnològiques en la Fira de l'Aixada, per contrastar la vida al segle XIV amb els avenços tecnològics del segle XXI. Un bon exemple de les sinergies que es van generar en el MWC 2022 va ser una parada de formatges artesanals que tenia al costat un estand d'una coneguda marca de smartphones, on es presentava un nou model de telèfon que permetia desprendre olors dels elements que es mostren en la pantalla. Així, la marca de formatges podia oferir als seus clients "online" l’opció d'olorar els formatges abans de fer la comanda i valorar si els paga la pena condicionar l'ecosistema de la seva nevera. El contrast de veure artesans, mestres d'antics oficis, funambulistes, joglars i cavallers medievals compartint escenografia amb congressistes esnobs i executius de grans empreses tecnològiques va fer les delícies dels assistents i va generar un gran impacte a les xarxes socials. Segons molts mitjans digitals, aquest esdeveniment va ser la major font de "memes" de l'any 2022.

El món de les noves tecnologies avança a un ritme vertiginós. Vosaltres acabeu de viure el MWC 2019, on el gran protagonista va ser el 5G. Però en el MWC 2022 la principal novetat va ser el 5J, un nou tipus de connexió espiritual que facilita la vida als usuaris. Imaginem-nos que hem assistit al MWC 2022 i hem fet un vídeo molt simpàtic on apareix un congressista emmanillat amb grillons sent sodomitzat per artesans de secallones. I casualment ens hem quedat sense dades mòbils per poder penjar el vídeo a Instagram. Doncs bé, activem el 5J fent una genuflexió i per cada pregària obtindrem 50MB de dades mòbils. No és el millor sistema per penjar vídeos en 4k, ja que això requeriria molta fe de l'usuari, però és gratis i és la millor iniciativa que ha tingut l'Església per aconseguir seguidors joves...  




Participació