S’editaven una trentena de butlletins

per Jaume Puig, 13 de desembre de 2018 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central del mes, elaborat per Mius Jordà i Joan Piqué, s’analitzava el món de les publicacions locals, especialment les editades per entitats culturals i socials. 
 
 
Els avenços tecnològics en l’àmbit de les arts gràfiques havien permès que les antigues circulars informatives s’anessin transformant en butlletins més generosos, il·lustrats amb imatges fotogràfiques. Els històrics com el del Centre Excursionista de la Comarca de Bages o el "Pax", de la parròquia de la Seu, convivien amb d’altres de nous, com "Barris", de la Federació d’Associacions de Veïns, "L’Esquellot", de la barriada Saldes-Pl. de Catalunya, "El Totxo", de la Sagrada Família, o "La Gent del Barri", de Cal Gravat. Les copisteries Sarrió i Copi-gràfic imprimien bona part de la trentena de butlletins. Alguns encara s’editen actualment (vegeu el reportatge sobre cotxes antics i "Info Clàssic", en el reportatge del mes d'octubre).
 
Regió7 estrenava rotativa
 
El dia 2 d’octubre, el president Pujol inaugurava la nova rotativa amb què Impressions Intercomarcals imprimiria "Regió7". El dia 7 jutjaven el jove insubmís manresà Jordi Pujol, mentre 300 persones es concentren a l’entrada de l’edifici del carrer de Talamanca (la revista hi dedicava un extens reportatge). El dia 21, Àngel Colom, secretari general d’ERC, presentava Ignasi Perramon i Joan Badia com a nous membres del partit. I el dia 30, la companyia manresana Teiatru estrenava al Conservatori l’obra "Viure del cuentu".



Participació