Les propostes culturals de desembre

per El Pou, 7 de desembre de 2018 a les 11:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Les últimes recomanacions culturals per amanir aquestes festes i tancar l'any 2018.
CINEMA
Animació com no s’ha fet mai
Jordi Casas
 
Cineclub Manresa tanca l’any amb diversos títols premiats i aclamats per la crítica. Entre ells destaca Loving Vincent, una coproducció entre el Regne Unit i Polònia que suposa la primera pel•lícula d’animació feta amb quadres a l’oli. El film parteix de la visita d’un carter per lliurar l’última carta pendent de Vincent van Gogh al seu germà Theo, un any després de la mort del pintor. Un cop conegui l’entorn on Van Gogh va viure els seus últims dies, el carter tindrà dubtes sobre el suposat suïcidi de l’artista. Els directors Dorota Kobiela i Hugh Welchman van donar vida als quadres de Van Gogh per explicar aquesta història. Primer es va rodar amb actors en un plató, i després es va recrear aquest material fotograma a fotograma mitjançant el treball de 125 artistes que van pintar 65.000 quadres a l’oli seguint l’estil del pintor holandès. El resultat és una experiència immersiva en l’univers postimpressionista de Van Gogh, que va aconseguir la nominació a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació. Loving Vincent es projectarà a l’auditori de la Plana de l’Om el diumenge 23 de desembre, a les 18:30 h.



TEATRE
‘La noia de la làmpada’
Joan Morros
 
Per tancar la programació teatral del Kursaal del 2018 es presenta a la sala Petita La noia de la làmpada, una proposta en què Marta Aran s'estrena com a dramaturga i directora. El text està centrat en el conflicte de l’Alba, una dona que es queda embarassada en un moment crucial de la seva trajectòria professional. Marta Aran aborda la qüestió de la maternitat des del punt de vista d’una persona que es veu gairebé "obligada" a ser-ho, pressionada pels seu entorn familiar i laboral. El text deixa clara la problemàtica que es planteja quan aquest embaràs de risc obliga la protagonista a agafar la baixa, i el que li havien dit que seria la millor experiència de la seva vida es converteix per a ella, en un trencament dels seus somnis. La proposta provoca debat i reflexió al voltant del tema tan controvertit de la maternitat, convertida sovint en "assignatura obligatòria" en la societat en què vivim.
 

 
MÚSICA
Tornen els McGregor’s
Marc Vilanova
 
Començant pel teatre Kursaal, per a aquest mes us recomanem la visita que Joan Dausà farà a la capital del Bages. EL santfeliuenc presentarà al seu nou llarga durada Ara som gegants al públic manresà en formació minimalista, però que segur farà les delícies dels seus seguidors (divendres, 14 de desembre, 21 h). Canviant d’espai, la sala Stroika torna a programar la banda Besos de Perro, la banda tribut als clàssics de Berriozar, Marea, en la seva visita anual a la sala (dissabte, 1 de desembre, 23 h). I per als fans del rock local més clàssic, un dels primers grups de rock manresà, els McGregor’s, es tornaran a ajuntar una vegada més en un escenari, fidels a la cita nadalenca amb la ciutat i el seu públic (dissabte, 22 de desembre, 23:15 h).



Participació