Robatori i persecució per Manresa

per Anna Pujol, 10 de juliol de 2012 a les 01:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
SOCIETAT-SUCCESSOS. Dos homes que havien robat material d'una obra de construcció de la capital bagenca han estat perseguits per la policia des de la carretera de Vic fins la C-16c, a l'alçada de Sant Fruitós de Bages. Allà, han entrat al polígon industrial Sant Isidre. Finalment, s'ha aconseguit detenir-los.

Segons fonts policials, tot ha començat amb el robatori de cables d'una obra de Manresa. Llavors, els Mossos d'Esquadra han enxampat als dos homes en la seva furgoneta groga i els han ordenat la detenció. En comptes de parar-se, els dos delinqüents s'han posat a córrer per la carretera de Vic, “saltant-se semàfors, posant en perill la vida d'altres conductors i vianants”. L'hora del succés ha estat, més o menys, a quarts de deu del vespre.

Portamaletes obert, amb el material robat a dins, no s'aprecia amb claredat però es tracta de cables. Foto: Anna Pujol

Així ha durat fins a la c-16c a Sant Fruitós, al polígon Sant Isidre, on el vehicle perseguit ha estat empès per un cotxe dels mossos cap a fora de la via, just contra una de les plantes de davant de l'entrada del supermercat Carrefour, quedant parcialment dins el voral. Els dos homes han sortit de la furgoneta i s'han posat a córrer cap als carrers interiors de la zona industrial, amb la possibilitat d'anar a parar dins d'alguna empresa. Una parella de mossos els ha perseguit corrent, una altra en cotxe. Al cap d'uns minuts ha aparegut la Policia Local de Sant Fruitós i també s'ha posat en carrera. Han aconseguit capturar-los, finalment, però els dos homes han oposat una forta resistència.

La furgoneta ha quedat abandonada a una banda de la carretera, com es pot veure a les fotografies. Els cossos de seguretat, un cop haver atrapat als fugitius, han establert senyals per facilitar la circulació. Amb més calma i deteniment es podia veure la matrícula, en part tapada, de la furgoneta, així com els cables dins el maleter.

 
Un mosso passa pel costat de la furgoneta, amb la matrícula tapada i les rodes marcades a terra. Foto: Anna Pujol

El clima al voltant del polígon ha estat tens durant tota l'operació policial. La gent, incredula davant el que havia presenciat. Tanmateix, hi ha hagut algun agosarat que ha perseguit amb el seu cotxe als delinqüents.

No estem acostumats a aquestes actuacions. Cal dir, però, que cada vegada hi ha més robatoris, degut a la desesperació amb la situació econòmica actual. Robatoris que afecten també la Catalunya Central.


Situació de la furgoneta després de ser abandonada pels delinqüents. Foto: Anna PujolParticipació