Destrals a canvi d'atxes

per El Pou, 17 de setembre de 2018 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VA COM VA. PER LLUM DEGÀSIl·lustració: Laura Estrada

Aquesta setmana Manresa ha estat notícia a "OKDiario" no pas perquè enguany sigui la Capital de la Cultura Catalana, hagin identificat el grafiter que, signant com a YNDA, ha empastifat mitja ciutat o bé perquè el director de cinema manresà David Victori acaba d'estrenar una pel·lícula excel·lent, sinó perquè durant la festa major alternativa «La CUP y los cachorros de Arran organizan una fiesta infantil antifascista en Manresa», destinada, segons el corresponsal Miguel Ángel Ruiz Coll, a inculcar en els nens missatges polítics d'extrema esquerra. Pel periodista d'"OKDiario", autoanomenat redactor d'investigació, en el taller infantil d'estampació sobre roba s'ensenyava els nens a "decorar la roba amb simbologia política violenta". I concloïa: «Se trata, en suma, de legitimar el uso de la violencia con el pretexto de combatir el fascismo».
 
Una bona mostra d'això darrer, bé que substituint "combatir" per "abonar", la trobem en els comentaris dels lectors d'"OKDiario", que titllen els cupaires de cadells d'ETA, heroïnòmans, generadors d'odi i neandertals amb whatsapp. També hi ha qui els qualifica de xarnegos independentistes i reclama la intervenció de jutges i fiscals. Fins i tot un lector proposa linxar-los sense miraments. Busco on deu dir que l'opinió dels lectors és aliena a la del diari, però no sé trobar-ho. Així com les atxes serveixen per fer llum, les destrals serveixen per decapitar-la. Participació