La independència ja era pecat

per Jaume Puig, 25 de juny de 2018 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central, elaborat per Àngels Fusté, s’analitzava la situació dels presos independentistes manresans. El dia 7 de maig, Jordi Bardina, Esteve Comellas i David Martínez havien estat traslladats des d’Alcalá-Meco a la presó de Figueres, en espera de judici. El dia 21 d’abril s’havia traslladat Sebastià Datzira a Can Brians i Marcel·lí Canet ja hi era des de finals de l’any anterior. 

Imatge: Portada del núm. 68


A Catalunya, hi havia vint joves independentistes empresonats, catorze dels quals en presó preventiva. La revista recollia el testimoni directe de familiars i amics, i dels col·lectius que treballaven pel dret a l’autodeterminació del país (ENM, CUP...), que expressaven el malestar per l’aplicació restrictiva de la legislació, per la lentitud judicial, pel càstig que rebien en haver-se de traslladar centenars de quilòmetres i també pel boicot informatiu dels mitjans de l’època.
 
El conseller Alavedra inaugurava ExpoBages
 
El dia 21 de maig, el conseller d’Economia i Empresa, Macià Alavedra, presidia la inauguració de la tretzena ExpoBages També s’hi presentava el llibre "La dinàmica firal a Manresa". 1981-1992, de Josep Camprubí i Plans. Deu dies abans s’havia inaugurat el Casal-ot, el nou centre d’acolliment per a nens i nenes d’alt risc, ubicat a la plaça del Milcentenari, i el dia 15 el Governador Civil de Barcelona, Ferran Cardenal, també inaugurava les obres de millora de la caserna de la Guàrdia Civil. 
 



Participació