Les propostes culturals de març

per El Pou, 9 de març de 2018 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES d'art, cinema i teatre per fer de pont entre l'hivern i la primavera.
ART
Art i poesia

Maria Camp
 
La poesia i les arts plàstiques són dos dels llenguatges, amb els quals ens expressem, que sovint trobem junts. Els trobem complementant-se o per contraposant-se... o fins i tot a vegades fusionats en una única creació. Amb motiu del Dia Internacional de la Poesia, que se celebra el 21 de març, podrem gaudir a Manresa d’una proposta que els uneix una vegada més: l’exposició "Salveu-me la mirada". Es tracta d’una selecció de les obres que l’artista Joan-Pere Viladecans ha fet inspirant-se en els poemes de Miquel Martí i Pol. Un treball que ha publicat Enciclopèdia Catalana, en una edició de bibliòfil de més de cent trenta poemes de Martí Pol, i que ara ens ofereix en format d’exposició els originals que Viladecans ha creat per a l’ocasió. Es podrà visitar fins el 2 d’abril, i anirà acompanyada d’una conversa entre Joan-Pere Viladecans i Josep Morral el dia 9 de març i d’una xerrada entorn de la relació entre art i poesia a càrrec de Vicenç Altaió, el 22 de març, dins el cicle "Parlem d’art", del Centre Cultural del Casino.

 

C
INEMA 
Laia Marull és ‘Brava’

Jordi Casas
 
Cineclub Manresa ens porta un dels films catalans de l’any: "Brava". Es tracta del segon llargmetratge de Roser Aguilar, després de "Lo mejor de mí" (2007), que també va ser projectada a Cineclub. Laia Marull interpreta una dona forta, amb bones expectatives d’aconseguir una promoció per treballar a l’estranger. El seu món s’ensorrarà després de ser assaltada al metro i buscarà la recuperació passant uns dies al poble on viu el seu pare (Emilio Gutiérrez Caba), però allà sorgiran els seus dimonis interiors. El film optava als premis a millor pel·lícula, millor actriu (Laia Marull) i millor actor secundari (Emilio Gutiérrez Caba) en la passada gala dels Gaudí. El repartiment el complementen sòlids actors com el suís Bruno Todeschini ("La propera pell") i Francesc Orella ("Merlí"). La sessió forma part dels actes del Dia de la Dona i tindrà el luxe de comptar amb la presència de Laia Marull, una de les millors actrius del país, guanyadora de tres premis Goya. Serà el diumenge 11 de març, a les 18:30 h, a l’Auditori de la Plana de l’Om.


TEATRE
El despertar de la primavera
Joan Morros
 
L’obra "El despertar de la primavera" és un musical de gran format amb 15 intèrprets i 7 músics que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió en l'Alemanya de principis del segle XX, abans de la Primera Guerra Mundial. El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena, l’any 2006, a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Buenos Aires, Barcelona... i el dia 24 arriba al teatre Kursaal. 
 
Arxivat a:
Cultura, teatre, cinema, art, PROPOSTES



Participació