Ponts d’adoctrinament

per El Pou, 20 de febrer de 2018 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  EDITORIAL DEL CUL


Potser deu ser el pes específic de la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa, que havia quedat mig oblidada en un extrem de la ciutat fins que la "benemérita" es va convertir en el cos antiindepedentista de moda, o les ganes dels CDR manresans per muntar xocolatades a manca de més idees per a l’adveniment republicà. En tot cas, la convocatòria d’una manifestació espanyolista ha servit per tornar a aglutinar tot l’estol de l’extrema dreta de la Catalunya central i fer-lo desfilar en un diumenge qualsevol que, si no fos per aquestes atraccions improvisades, no passaria a la història. I, evidentment, els moviments antifeixistes i pro-república locals s’han afanyat a vertebrar una contramanifestació per endolcir una jornada amarga.
 
No s’entén l’obsessió per fer sortir Manresa a la tele com a bressol de manifestacions dels valors espanyols més rancis. En nom de la majoria silenciosa –ara ja eixordant però no pas majoritària– ja es va haver d’acollir una primera mobilització a la plaça d’Espanya no autoritzada pel govern local, però avalada des de la Generalitat del 155. Ara, un altre capítol funest del moment crític que viu el país, on hi ha amenaces i presó per demanar drets fonamentals i democràtics i carta blanca per passar-se’ls pel folre. Tot plegat, esperpèntic. Només esperem que, un mal dia, davant de tanta provocació i desempara, algú no perdi els papers i hi hagi balls de bastons. De moment, en espera dels esdeveniments, la segregació de bilis amenaça a fer esclatar la de més d’un.



Participació