La Llum 2.0(22)

per El Pou, 20 de febrer de 2018 a les 12:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


El tret de sortida de la celebració dels 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa va tenir molta més repercussió de la que s'esperava. No pel fet que fos un èxit, sinó al contrari. Tal com us vaig explicar en l'espòiler del mes passat, el 5 de gener del 2022 es va celebrar una cavalcada amb la presència del Papa de Roma i la seva carrossa, el Papamòbil. El colofó de l'acte era el truc de màgia amb el qual el Mago Pop havia de fer desaparèixer el cap de l'Església Catòlica al Pont Vell i fer-lo aparèixer al terrat de la Cova. Malauradament, el truc no va anar com s'esperava i el Pontífex es va esfumar sense deixar rastre.
 
Consegüentment, en les setmanes posteriors la ciutat va ser envaïda per agents dels serveis intel·ligència d'arreu del món, així com la Guàrdia Suïssa –els Serveis Vaticans de Seguretat– i milers de curiosos i fanàtics religiosos. Tots units amb l'únic objectiu de trobar el Papa de Roma. Sense cap mena de dubte, aquest va ser el fet que va ocupar més noticiaris i tertúlies en els primers mesos d'aquell 2022. Manresa era "trending topic" i protagonista absoluta dels "mems" més viralitzats a la xarxa. Tal com deia Oscar Wilde, «només hi ha una cosa pitjor que parlin malament de tu; que no se'n parli».
 
Sospitosament, el dia 21 de febrer es va obrar el miracle. Una forta llum provinent del cel –alguns asseguren que provenia d'un helicòpter– va il·luminar el carrer de Puigmercadal, just davant l'entrada de l'Església del Carme. Allà romania el Papa, resant atemorit i amb clars signes que no tocava ni quarts ni hores. Segons els corresponsals que hi havia a la ciutat i que van ser avisats de l'aparició puntualment per l'Ajuntament, aquella imatge del Pontífex recordava molt la cèlebre escena introductòria de la sèrie Mr. Bean, però amb el personatge actuant sota els efectes de la "burundanga".
 
El bisbe de Romà es va recuperar en pocs dies, però no va ser capaç de recordar res del que li havia passat. Alguns afirmen que va passar aquell mes i mig de la desaparició amb Déu, altres que va ser abduït pels extraterrestres, però molts manresans tenen la sospita que el Pontífex va ser segrestat i utilitzat pel consistori per coprotagonitzar la campanya publicitària més gran de la història: El Miracle de la Llum 2.0(22) de Manresa. 
 
"Habemus Papam"!


La cavalcada del Papa i el mag



 



Participació